Određen datum ročišta, Vrhovni sud RS stavlja tačku na slučaj teškog ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića

Određen datum ročišta, Vrhovni sud RS stavlja tačku na slučaj teškog ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića

Vrhovni sud Republike Srpske odredio je datum drugostepenog ročišta optuženima za teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića.

Ročište je zakazano za 27. decembar ove godine u 11 časova.

Prvostepena presuda kojom su optuženi za teško ubistvo banjalučkog privrednika osuđeni na ukupno 60 godina zatvora objavljena je u julu prošle godine.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Podsjetimo, Okružni sud u Banjaluci tada je osudio Benedija Đukanovića na 40 godina robije, a Rodoljuba Gajića na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića.

Istom presudom optuženi Emilio Baldo je oslobođen krivice.

Osuđeni Đukanović i Gajić dužni su prema prvostepenoj presudi da porodici ubijenog Krunića isplate 100.000 maraka na ime duševne boli.

FOTO: FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER
FOTO: FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Sudija Branimir Jukić je u obrazloženju prvostepene presude naveo da je Đukanović osuđen na osnovu DNK pronađenog na oružju kojim je izvršeno ubistvo.

Nažalost, tokom sudskog postupka koji je trajao od marta 2020. godine nije utvrđen motiv ubistva banjalučkog biznismena, niti ko je bio nalogodavac mučkog zločina koji je šokirao javnost.

Za teško ubistvo sudilo se Benediju Đukanoviću koji je označen kao direktni izvršilac ubistva zajedno sa Željkom Kovačevićem koji je pod misterioznim okolnostima ubijen tokom napada na Krunića i pratnju

Na optuženičkoj klupi je i Emilio Baldo koji se teretio da je sa Đukanovićem od početka 2019. godine do 22. aprila 2019. godine kada je zločin izvršen, osmislio plan ubistva.

Optuženi Rodoljub Gajić tereti se da je kao radnik “Sektor sekjuritija” odavao informacije o kretanju Krunića. Gajić je tokom svjedočenja priznao da je informacije davao Kovačeviću, kojem je dugovao novac.

Suđenje optuženima počelo je 4. marta 2020. godine i održano je ukupno 38 ročišta.

Krunić i njegov član obezbjeđenja Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša.

Tokom napada ranjen je Krunićev vozač Gorana Ilić.

Optužnica u ovom slučaju podignuta je u decembru 2019. godine. Optuženi su se o krivici izjasnili u januaru 2020. godine i svi su negirali umiješanost u ubistvo.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This