Od Gacka do Tvrdoša-„Kilometri za Pavla“

Od Gacka do Tvrdoša-„Kilometri za Pavla“

Grupa rekreativaca iz Gacka u saradnji sa Crvenim krstom danas je organizovala humanitarnu vožnju biciklima pod sloganom „Kilometri za Pavla“. Dvadesetak entuzijasta iz Gacka i Trebinja krenuli su u 10 časova a pridružiti će im se humanitarci iz Bileće i Trebinja.

Akciju su podržali biciklistički klub „Hercegovac“ iz Bileće i „Vučji zub“ iz Trebinja.

„Gospod vidi srca vaša i namjeru vašu. Uvijek činite dobra djela i time pokazujete da ste hrišćani“ – rekao je, ispraćujući ih na put, sveštenik Saša Kojović.

Jedan od organizatora humanitarne vožnje iz Gacka Milan Gutović je naglasio da je prvobitna ideja bila da se trka organizuje za Pavlov rođendan, ali vremenske prilike nisu dozvolile.

„Vožnja je prilagođena i onima koji su u slabijoj fizičkoj formi a cilj nam je da bezbjedno i bez povreda stignemo do Tvrdoša. Pozitivno smo iznenađeni kupovinom kilometara a Gacko je još jednom pokazalo da smo prepoznatljivi po humanosti“ – rekao je Gutović.

„Htjeli smo da spojimo sportsku i humanu priču u jednu. Vrijedi se žrtvovati i svi se osjećamo ljepše ako možemo pomoći“ – kaže Miodrag Govedarica koji je aktivno učestvovao u organizaciji ove akcije.

Pavle Šušić iz Gacka je najmlađi biciklista u današnjoj vožnji i nije imao dilemu da bez obzira na vremenske uslove bude dio humanitarne ekipe.

Aleksandar Spaić, član biciklističkog klube „Vučji zub“ iz Trebinja nam je rekao da su se rado odazvali na poziv organizatora.

Humanitarnom vožnjom se nastavljaju akcije za pomoć u liječenju našeg sugrađanina Pavla Milovića. Već naredne sedmice će se održati humanitarni koncert KUD-a „Zelengora“.

Slijedi tonski prilog:

 

V. A.

CATEGORIES
Share This