Obilježena godišnjica smrti sarajevskih policajaca

Obilježena godišnjica smrti sarajevskih policajaca

– U Sarajevu je obilježena peta godišnjica od smrti policijskih službenika Policijske uprave Novi Grad, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Na spomen-ploču ubijenim policijskim službenicima, na mjestu ubistva u naselju Alipašino polje, članovi porodica, kolege i brojne delegacije su položile cvijeće i odale počast policijskim službenicima Šehoviću i Vujinoviću. Postrojena su dva počasna voda policijskih službenika Sektora za policijsku podršku.

„Gubitak svakog brata po uniformi je težak, nenadoknadiv i trajan. Taj bol ne prolazi s vremenom. On se ne umanjuje. Mi smo naš bol prigrlili i on nas je osnažio. Osnažio nas je u našoj odlučnosti da napravimo sve da dostojanstveno čuvamo sjećanje na našu braću Adisa i Davora i da njihove porodice znaju da je cijeli MUP njihova porodica. Osnažio nas je u našoj borbi da svi zločinci i njihovi pomagači, odgovorni za brutalno ubistvo, budu dovedeni pred lice pravde i da dobiju zasluženu kaznu. Osnažio nas je u našem patriotizmu da i dalje sa puno hrabrosti, odlučnosti, pravednosti i snage čuvamo naš grad, naše sugrađane i našu domovinu. Naše su namjere časne, i u njima ne smijemo podbaciti. Niko od nas. Ne smijemo jer imamo šta čuvati. A, Adis i Davor, siguran sam, i dalje čuvaju svoj Grad“, kazao je ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica.

Policijski službenici Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su na dužnosti u naselju Alipašino Polje, 26. oktobra 2018. godine, u ranim jutarnjim satima.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This