NP „Sutjeska“ dobio novog direktora

NP „Sutjeska“ dobio novog direktora

– Na čelo Nacionalnog parka „Sutjeska“ zasjeo je novi vršilac dužnosti direktora Zoran Čančar koji je na toj poziciji zamijenio Veljka Blagojevića, saznaje CAPITAL.

Čančar na poziciji direktora ovog parka bio i prije desetak godina, dok je sada imenovan za vršioca dužnosti direktora „Sutjeske“.

O planovima za oporavak NP „Sutjeska“ nije htio detaljno pričati ističući da se na tome mora detaljno poraditi.

„Prvo je neophodno sve izanalizirati da bismo mogli planirati koji će nam biti dalji potezi“, rekao je Čančar u kratkoj izjavi za CAPITAL.

Ništa bez pomoći Vlade

Predsjednik Sindikalne organizacije NP „Sutjeska“ Dragomir Drakul kazao je za CAPITAL da radnici podržavaju što je novi vršilac dužnosti direktora iz reda radnika.

„Firma će tako uštedjeti sredstva u odnosu na to da je direktor novo lice ili osoba iz druge opštine kao što je zadnjih godina bio slučaj jer bi firmu koštalo samo za platu dodatnih oko 20.000  KM godišnje plus noćenje u našem objektu i ostali troškovi koji su ustanovu koštali samo po tom osnovu što je vršilac dužnosti iz druge opštine“, rekao je Drakul.

Upozorio je da bez pomoći Vlade NP „Sutjeska“ ne očekuje značajniji napredak bez obzira na to ko je direktor.

„Imamo zarađene četiri plate, nemamo uplaćeno zdravstveno osiguranje, ne možemo se liječiti posljednjih godinu dana, a nedostaje nam i osnovnih sredstava za rad“, podsjetio je Drakul na tešku situaciju u ovom preduzeću.

Važno je napomenuti da je „Sutjeska“ u teškoj finansijskoj dubiozi.

Radnicima kasne plate i nisu im uplaćeni doprinosi, a kako bi pokušali da riješe dio nagomilanih problema podigli su kredit za koji je garantovala Vlada RS.

(Capital) Foto: NP Sutjeska

CATEGORIES
Share This