Mitrić: Bivši policajac koji mi je nanio teške tjelesne povrede 13 godina odbija da plati sudske troškove

Mitrić: Bivši policajac koji mi je nanio teške tjelesne povrede 13 godina odbija da plati sudske troškove

Vladimir Mitrić, novinar iz Loznice koji više od 18 godina živi pod policijskim obezbeđenjem, kaže za sajt UNS-a da je danas, kao što je naloženo rješenjem Javnog izvršitelja, obezbjedio bravara i dva svjedoka, kako bi bila popisana imovina bivšeg policajca, koji, 13 godina nakon što je osuđen za napad na njega, odbija da plati sudske troškove.

„Danas sam obezbjedio dva svjedoka i bravara i došli smo na izvršenje. Dužnik je odbio izvršenje, a predhodni put niko nije bio kod kuće. Moji troškovi, ali i neprijatnosti, ne prestaju. Izvršitelj mi je zaprijetio da će, ako ne obezbjedim svjedoke i bravara, postupak biti obustavljen“, naveo je Mitrić.

Na ovaj način, osuđeni bivši policajac, kaže Mitrić, dobija dovoljno vremena da imovinu prevodi na druge osobe.

„Nesumnjivo je, da i danas ima zaleđinu tamo gdje ne bi smio da ima, što me zabrinjava“, dodaje on.

Ne samo da je ostao dužan Mitriću, već bivši policajac, uvjeren je ovaj novinar iz Loznice, nije ni državi platio troškove po sudskim predmetima.

„Od predsjednika Osnovnog suda u Loznici, Dragana Cvetinovića, svojevremeno sam tražio odgovore koliko je troškova platio državi, ali je odgovor izbjegnut“, navodi on.

Inače, Mitrić je 12. septembra 2005. godine pretučen  u ulazu u zgradu u kojoj živi. Napad je uslijedio nakon serije verbalnih prijetnji i uništavanja njegovog automobila.

Kako je rekao ranije za UNS, pretučen je „na samo desetak koraka od bašte pune gostiju u kojoj su bila četiri policajca, u civilu, van dužnosti i, kako se kasnije ispostavilo, dvojica ljudi koji su označeni kao ’česta policijska operativna veza“.

Zbog ovog događaja dodijeljeno mu je policijsko obezbjeđenje, pod kojim živi 18 godina. Napad je, kako smatra, od početka bio povezan sa njegovim novinarskim radom zbog činjenica koje je objavljivao i zbog toga što je bio „kost u grlu mnogima“.

„Ovo što se meni dogodilo nipošto nije samo lokalni incident, jer znam o čemu sam sve izvještavao. Pisao sam o brojnim temama – od eksploatacije pijeska i šljunka na Drini, do trgovine narkoticima, kriminala i prizvodnje sirćetne kiseline u Bijeljini“, rekao je Mitrić.

On je napravio paralelu između napada zbog kojeg je pod policijskom zaštitom i ubistva novinara Milana Pantića.

„Razlika je možda samo u tome što sam ja imao više sreće“, rekao je Mitrić, inače, dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost 2006. godine koja nosi ime njegovog ubijenog kolege iz Večernjih novosti Milana Pantića.

CATEGORIES
Share This