“Mi smo najobičniji konji” Dončić obišao dvojicu boraca u Tesliću, a evo zašto žive u mraku i šta poručuju

 “Mi smo najobičniji konji” Dončić obišao dvojicu boraca u Tesliću, a evo zašto žive u mraku i šta poručuju

U cilju prikupljanja dodatnih informacija o stanju boračke populacije u Republici Srpskoj, poslanik Narodnog fronta Radislav Dončić juče je posjetio dvojicu demobilisanih boraca u selu Gornja Jasenica kod Teslića, koji žive u teškim uslovima.

Uvideo koji je Dončić objavio na svom Fejzbuku, dvojica demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske kažu kako žive u mraku, bez električne energije, u teškim materijalnim uslovima.

Jedan od njih kaže da je “mladost i zdravlje ostavio u rovu stvarajući Republiku Srpsku, a danas je nezaposlen i preživljava nadničenjem za druge jer sa 83 marke boračkog dodatka ne može ništa”.

Drugi je penzioner i za sebe kaže da je ispao konj jer na početku rata nije otišao u Njemačku već ostao da brani Republiku Srpsku u “kojoj danas dezerteri imaju glavnu riječ”.

– Mi borci smo najobičniji konji. Imao sam papire da odem u Njemačku, nisam htio, ostao sam i sad sam obični konj. Nemam ni struju – rekao je ovaj borac.

Ističe da su dezerteri danas gazde koje imaju sve a demobilisani borci su budale koje su izgubile i ono što su prije rata imali.

– Ponovo ću obići ponižene i napaćene borce – napisao je Dončić na svom Fejzbuku.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This