Marinković: Istina-odbrana od antisrpske rezolucije

Marinković: Istina-odbrana od antisrpske rezolucije

Srbi se istinom brane od sramne antisrpske rezolucije o Srebrenici, poručio je danas predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković.

„Srpski narod, srpska vojska nije činila genocid, nego je branila svoj narod i svoja ognjišta, a oni koji nas optužuju za genocid su najveći počinioci genocida u svijetu, Treći rajh i njihovi pomagači ustaše“, rekao je Marinković.

On kaže da danas njihovi potomci žele da skinu tu etiketu sa svog naroda i prebace je na srpski narod koji je, kako ističe, uvijek vodio odbrambene ratove, braneći se isključivo u svojoj zemlji od onih koji danas žele da upravljaju srpskim narodom i da ga kategorišu „genocidnim“.

„Naš zadatak je da se borimo protiv toga i da našoj omladini i cijelom slobodnom svijetu prenesemo istinu o pravednoj borbi srpskog naroda u proteklom ratu i kroz vijekove“, rekao je Marinković.

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH pri UN inicirao samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, a čiji su predlagači Njemačka i Ruanda.

CATEGORIES
Share This