KOJADINOVIĆEVA RIJEČ NA CIJENI: Srbin na debati i predstavljanju kandidata za predsjednika Evropske komisije u Berlinu

KOJADINOVIĆEVA RIJEČ NA CIJENI: Srbin na debati i predstavljanju kandidata za predsjednika Evropske komisije u Berlinu

Razmatranja prijedloga za budućeg predsjednika Evropske komisije koji će biti izabran 9. juna ulaze u završnu fazu.

U Berlinu, u odjeljenju Evropskog parlamenta, sinoć je bio jedan od skupova koji se bavio aktuelnom problematikom starog kontinenta ali, pored ostalog, bilo je riječi kakav treba da bude novi šef Evropske komisije.

Mišljenje o tome kakve kvalitete treba da ima budući predsjednik Evropske komisije  iznio je i Miroslav Kojadinović koji je član i ekspert njemačke komisije za energetsku efikasnost.


Kojadinović je naglasio značaj energetike u savremenom svijetu kao i to da taj priotitet mora da shvata i razumije onaj ko bi bio na tako visokoj dužnosti i apostrofirao koji su najvitalniji zadaci kada je u pitanju energetika Evrope i sve što nju prati danas.

-Zadovoljstvo mi je što se u ovom važnom pitanju sluša riječ eksperata a ne samo politike i nadam se da će znanje, umijeće i sposobnost presuditi kada je riječ o izboru budućeg čelnika Evopske komisije-rekao je Kojadinović, koji je poznat po tijesnoj vezi sa Republikom Srpskom i kao dobrotvor i kao čovjek koji povezuje srpsku privredu sa privredama zemalja članica Evropske unije u granicama koliko je u prilici.

Na sinoćnoj debati kojoj je između ostalih prisustvovala i aktuelni predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen, Kojadinović je postavio pitanje šta će se uraditi po pitanju smanjenja nacionalizma i populizma u Evropi kako bi se spasila demokratija.

-Jedno od pitanja je bilo da li su realni politički ciljevi EU što se tiče energetske tranzicije sa fosilnih goriva na zelenu energiju za koju je potreban veliki budžet i vrijeme-dodao je Kojadinović.

On je izrazio očekivanje da će ovi izbori donijeti mnogo demokratije što je potrebno svima.

-Nadam se da ćemo zadate ciljeve od 2030 do 2045 godine ispuniti a najprije da svi u Evropi žive u miru i harmoniji-rekao je Kojadinović.

Na kraju razgovora Kojadinović je istakao da očekuje da će EU podržati BiH sa različitim paketima pomoći da bi dostigli ciljeve a sve u svrhu pridruživanja kao punopravnog kandidata člana EU.

ISTOK

CATEGORIES
Share This