Kod advokata pronađena četiri pištolja i municija

Kod advokata pronađena četiri pištolja i municija

Advokat Dragan Stupar predat je jutros Republičkom tužilaštvu, a u pretresu privatnih i poslovnih prostorija koje koristi pronađena su i četiri pištolja i 435 komada municije različitog kalibra.

„D.S. lišen slobode u akciji „Advokat“, predat je Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uz izvještaj o učinjenim krivičnim djelima napad na sudiju ili javnog tužioca iz člana 339. KZ RS, u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljena prozivodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, iz člana 361. KZ RS i KD nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. KZ RS“, navode iz MUP-a RS.

Pretres je izvršen na osnovu pismene naredbe Okružnog suda u Banjaluci.

„Pronađen je i privremen oduzet veći broj predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa gore izvršenim krivičnim djelima, i to: četiri pištolja, 435 komada municije različitog kalibra, mobilni telefon i dr“. dodaju iz MUP-a Srpske.

Akciju su realizovali policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka pod nadzorom, Republičkog javnog tužilaštva.

(Nezavisne) Foto:SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

CATEGORIES
Share This