„I ja sam mislila da je Ribnikar tamo, negdje, daleko, Vidite da nije“

„I ja sam mislila da je Ribnikar tamo, negdje, daleko, Vidite da nije“

I ja sam mislila da je Ribnikar tamo, negdje, daleko. Vidite da nije…“, istakla je nastavnica Lazić.

Danijela Lazić, nastavnica u Osnovnoj školi „Knez Ivo od Semberije“ oglasila se na društvenim mrežama nakon što je učenik napao kamenom u školi.

Ona je na početku navela da je ona ta nastavnica koju je nepoznati maloljetni učenik napao ogromnim kamenom od oko 10-15 cm prečnika, a ne običnim kamenčićem, i da je to uradio sa udaljenosti od oko metar, metar i po, udarivši je u glavu, ne razmišljajući da je napao nečiji život.

„Rečeno mi je da je imao pune džepove kamenja, kao i to da su nađene odbačene makaze u blizini. Cijeli događaj je snimila i školska kamera. Ja sam ta koja ga nikad u životu, ni u školi nije vidjela, niti mu predavala, niti se srela sa njim jer smo suprotne smjene.

Ja sam ta koju je pomenuti maloljetnik napao bez ikakvog motiva, onako mučki, neočekivano, direktno u lice, ne razmišljajući da može da ubije osobu koja je samo htjela da profesionalno odradi taj poslednji čas, prisustvuje Nastavničkom vijeću i požuri kući da se čuje sa svojim djetetom…

Ja sam ta koja je mogla biti bilo ko, ko se zatekao u školi, možda i neko dijete koje bi se našlo kao i ja u pogrešno vrijeme, na pogrešnom mjestu. Kažu mi, možda je tako spriječen dalji planirani napad na bilo koga u školi…“, navodi Lazićeva.

Naglašava da je ona ta čiji je život bio ugrožen napadom i da je imala sreću što je živa, jer je kamen nije pogodio u potiljak ili sljepoočnicu.

„Žao mi je što se traže motivi, i krivica svaljuje na prosvjetare, a ne vidi prava istina u sunovratu društva i porodice u globalu. Zašto je ovo učinilo to dijete? Zašto je planirao nekome ugroziti ili oduzeti život, pa je ponio taj ogroman kamen? Ko to zna, možda ni on sam ne zna?!

Razloge i krivca neka traže nadležne institucije, a ne da se traže nagađanja i mišljenja neukih i neobaviještenih ljudi po društvenim mrežama. Ovako nešto se moglo desiti svakome od Vas, i zato moramo da se zapitamo šta mi kao društvo možemo da uradimo da se spriječi poplava nasilja po školama.

I ja sam mislila da je Ribnikar tamo, negdje, daleko. Vidite da nije…“, istakla je ona.

(BN)  Foto:BN

CATEGORIES
Share This