I bi nedjelja: Kad goveda jašu

I bi nedjelja: Kad goveda jašu

Ne može da shvati Ramo u čemu greši i zašto pristojan svet okreće glavu da ne bi rekao nešto što vređa pokojnike, Zar nije previše već to što je u sadejstvu sa sinovima sve bacio pod noge. Jer, izmiče njemu, prosto mu u glavu ne ulazi, da pristojan i kulturan čovek moć koristi za opšte dobro. Samo hajvana moć zapada, a on onda mora da jaše. Prosto, takva su goveda, to im je u prirodi.

Burna nedelja je iza nas. Ukratko, onima koji su se dvoumili da li da idu ili ostanu, opet je poručeno da se ovde ničemu normalnom ne može nadati u dogledno vreme.

Tračak nade je dala EU kada je, samo da bi bili tamo gde pripadamo, doslovno ispomerala rokove, odustala od svakog kriterijuma, tako da i ponavljač može da računa na prolaz.

Onda se krenulo sa hapšenjem. Ne mora čovek preterano da bude upućen u društvene tokove pa da zaključi da su kriminal i korupcija u krvotoku, ma u DNK-u ovog društva.

Nema običan čovek dilemu kad ga neko pita: “A zašto nisu u zatvoru, ako su već, kako kažeš, kriminalci?”.

Jasno je njemu da je to zato što sudovi i tužilaštva ne rade. Jer, jednačina je jasna- imovina puta korumpiranost je obrnuto proporcionalna ceni droge na tržištu, a bogami i našim šansama da ne postanemo neka Kolumbija ili Meksiko.

Ramo i sinovi su već u gepeku vozali ljude, a pre koji dan prebili jednog osuđenika, pa urgirali da se to ne evidentira.

Za godinu dana, ovim tempom, niko neće smeti ni da pita ako mrak počne da jede ljude. Jer, kao prvo, to je prosto način na koji razmišljaju otac i sinovi, čuj mene krimosi. A drugo, mali je korak od vožnje u gepeku do odrubljenih glava i streljanja političkih oponenata, što se dešava u Meksiku, na primer. Ramo i sinovi su prvo zakrilili Zenicu, a sada se, poput gnoja, šire na Federaciju.

Elem, u nedelji iza nas smo pomislili da sistem gangreni napokon, ako ne uzvraća udarac, a ono pruža otpor, ali avaj. Radovanje normalnih je bilo kratkog veka. Uhapšeni su visoki policijski zvaničnici u Federaciji ( u RS gangrena je već pobedila, praktično je nemoguće da se desi čak i privođenje) u akciji crna kravata.

Osumnjičeni su da su na različite načine davali podršku narko kartelu. No, kravata se brzo razvezala, a osumnjičeni uz talambase dočekani baš od strane pomenutog Rama.

“Svet voli pobednike”, prekopirao je objavu neke jaranice Ramo nesvestan da u njoj piše da su to pobednici za polusvet.

Njegov um ne može da shvati čak ni toliko da onaj koji kritikuje ne mrzi- uglavnom se emotivno ne involvira. Ako ima kakav osećaj pre je to gnušanje. A da su dva entiteta malo razroka, ali ipak dva oka u glavi pokazuje to što i RS ima svoga Rama. Ako Nenad nema sinove stasale za funkciju, tu je brat, pa kumovi i ostali partijski šrafovi, čuj mene paraziti. Elem, dok je Ramo harao unutar zemlje, Nenad je sa bajom odleteo u Rusiju da bi se bavio bezbednošću jer je, k’o biva, u toj oblasti na svom terenu.

Baja je, kao osoba koja nas decenijama vodi, davno prošao put kojim Nenad i Ramo gaze. Država- to sam ja postalo je za njega tako prirodno kao, recimo, dati pare iz budžeta sinu. Ili imenovati Vladu. Ili reći Nenadu šta će skupština da usvoji. Zato on i ne govori da su sankcije izrečene njemu nego RS, zato nema problem čak ni sa snimcima koji pokazuju koliko je nedosledan.

Šta vi meni te snimke. Nije to tačno. To neke krave govore. Moji novinari lepo mene prate I ne pitaju ono što ne treba. Samo ono što im kažem. Evo, zar nisu preneli da je veliko interesovanje ruskih medija za sve što kažem, a mikrofoni samo mojih medija. Video sam kako Vučić radi. Za koji mesec će biti još bolje”, rekao je baja.

A kakva smo mi smejurija od države pokazuje i to što se sada sa najvišeg nivoa udešava kako da se zaobiđu sankcije.

Nema tog zakona kome ni nećemo pronaći rupu, pravila koje nećemo zaobići niti principa kojeg ćemo se držati. Živimo ono što je Orvel davno opisao. Samo što su na našoj farmi svinje u drugom, da ne kažem skupštinskom planu. Goveda su jednakija od drugih.

Autor: Milanka Kovačević

https://direkt-portal.com/category/direkt-price/

Direkt portal

CATEGORIES
Share This