Hljeba i igara nikada dosta

Hljeba i igara nikada dosta

Kultni Beogradski rok sastav SARS u jednom od stihova u pjesmi „Ispovijest Miše Markovića“ kaže: „Dosta je bilo Trumanovih jaja, od praznih prića zabole nas glava; dosta je bilo ‘leba i igara, dokle narod više da živi bez para“…

Narodu „hljeba i igara“ nikada dosta, glasi stara narodna izreka koja nam se posljednih godina obija o glavu.

U nedostatku da se narodu obezbjedi lagodan život, zdrav privredni i društveni ambijent, političari-vlastodržci svakodnevno od političke scene u BIH, a posebno u RS, prave rijaliti šou, a od kulturnih događaja i narodnog okupljanja sprdnju i scenu za svoje lične predstave.

Uvidjevši koliko su gledani rijaliti na Pinku i Hepiju, a ne razmišljajući o posljedicama po svoj narod, od političke scene su napravili rijaliti.

Zabavljaju narod sa unutrašnjim i spoljnim neprijateljima, domaćim izdajnicima, napadima na priznate i ne priznate međunarodne predstavnike, opozicione lidere i sve neistomišljenike,sa ciljem da se skrene pažnja ovog naivnog i sluđenog naroda sa stvarnih problema.

Njih ima na pretek i svakim danom su sve veća omča oko vrata osiromašenom i opljačkanim narodu, ali ih ne vide zaslijepljeni svakodnevnim bombardovanjem iz političkog rijalitija.

Doduše ne svi, ali se njihovo mišljenje ne uvažava i često budu ismijani od rijaliti elite i njihovih medija. A rijaliti eliti nije dosta samo to, nego sva narodna okupljanja pretvori u svoju rijaliti scenu i od njih napravi poligon za svoj rijaliti šou.

Narod se „iščuđava“ i uz ono Šojićevo čuveno: „Ma da li je to moguće!?“, dijeli i gleda po društvenim mrežama rijaliti scene čuvenih rijaliti političara i rijaliti elite.

Osiromaši i doškoluj jedan narod, uništi njegovu akademsku zajednicu, proizvodi svoje kadrove u svojim privatnim školama da bi lakše vladao i manipulisao njime…

Elitu smo davno izgubili, doškolovanih nam je na pretek, rijalitija nam ne fali, a hljeba i igara još manje. Hljeba i igara će biti dok nam  se „Trumanova jaja“ ne obiju o glavu.

ISTOK/Reakcija čitalaca

CATEGORIES
Share This