Godinu dana zatvora službeniku u Vladi distrikta

Godinu dana zatvora službeniku u Vladi distrikta

Šef Podoodjeljenja za poljoprivredu u Vladi Brčko distrikta Ferhat Ćejvanović osuđen je na godinu dana zatvora zbog primanja novca radi trgovine uticajem pri dodjeli podsticaja u poljoprivredi.

Ćejvanović je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta za ovo krivično djelo korupcije osuđen nepravosnažno na jednogodišnju zatvorsku kaznu i izrečena mu je zabrana obavljanja dužnosti u trajanju od pet godina, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Njamu je stavljeno na teret da je u postupku dodjele podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju od stranke tražio i uzeo 1.000 КM, navodi se u saopštenju.

Prema optužnici, Ćejvanović se u dva navrata sastao sa punomoćnikom podnosioca zahtjeva za podsticaj tražeći od njega novac da bi za stranku ishodovao pozitivno rješenje.

„Nakon što je E.F. podnio uredan zahtjev, optuženi je tvrdio da navodno ima određenih problema u tom predmetu, ali da ih on može riješiti uticajem na službenika koji je preuzeo obradu zahtjeva, za šta je tražio 1.000 КM“, navodi se u optužnici.

Tužilaštvo je optužilo Ćejvanovića za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

On je uhapšen 17. februara 2020. godine u operativnoj akciji pod kodnim nazivom „Tempo“ u trenutku kada mu je E.F. pri izlasku iz objekta benzinske pumpe „Gasprom“ u Brčkom predao traženi novac.

Iz Tužilaštva podsjećaju da se na ovu presudu može uložiti žalba pred Apelacionim sudom Brčko distrikta.

(Srna) Foto: nula49.com

CATEGORIES
Share This