„Gledali smo kviz i iznenadili se“ Oglasila se porodica dječaka kome je takmičar donirao osvojeni novac za liječenje

„Gledali smo kviz i iznenadili se“ Oglasila se porodica dječaka kome je takmičar donirao osvojeni novac za liječenje

Epizoda kviza „Potera“ u kojoj je takmičar Veljko Kotlaja svoj dio osvojenog novca donirao dječaku-leptiru Todoru Stojanoviću u humanitarne svrhe je jedna od onih kojoj će se dugo pričati.

Bila je to kratka lekcija o humanosti. I to na djelu.

– Gledali smo kviz i tada smo saznali za njegovu odluku. Iznenadili smo se. Nismo apelovali u prethodnom periodu. Ima djece kojoj je stvarno hitan novac, naročito djeci-leptirima. Postoji lijek za njih, ali je jako skup. Zbog toga nismo apelovali za novac, jer smatramo da je u ovom momentu novac potrebniji nekom drugome – ovako je porodica malog Todora komentarisala njegov viteški potez.

– Vidjeli smo veliku uplatu na Todorov račun i iznenadili smo se. Zanimalo nas je ko je uplatio, ali nismo mogli da pronađemo Veljka Kotlaju. Kada smo gledali kviz shvatili smo da je to on. Tokom avgusta na portalima je dijeljena vijest da je Todoru potrebna pomoć, ali to je bila stara vijest. Pretpostavljam da je on to vidio i uplatio. Iznenadio nas je njegov potez, kako je uspio da pronađe Todora. Svakog ko je kontaktirao s nama u posljednjem periodu uputili smo na drugu djecu. Takmičar kviza nije kontaktirao s nama, vjerovatno je podatke pronašao u nekoj objavi i donio odluku. Zahvalni smo mu na gestu, ali Todor trenutno nije u životnoj opasnosti – rekli su oni, piše Kurir.

Kurir

CATEGORIES
Share This