Drama u zatvoru: Osmica dobio telefon u ćeliji

Drama u zatvoru: Osmica dobio telefon u ćeliji

Ovih dana vlada prava drama u državnom zatvoru u Vojkovićima.

Uprava ovog zatvora pokrenula je prije nekoliko dana disciplinski postupak protiv komandira smjene i zatvorskog policajca zbog sumnje da su počinili teži disciplinski prekršaj.

Kako smo objavili, prošle sedmice jedan zatvorski policajac ušao u pritvorsku ćeliju uhapšenog Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OBA-e, koji je pritvoren prije 15 dana odlukom Suda BiH u aferi „Prisluškivanje“, zajedno s Rankom Debevcem, predsjednikom Suda.

Ove sudske policajce, koji su i suspendovani, odmah je ispitala SIPA, a Uprava zatvora je pokrenula i disciplinski postupak, zbog sumnje da ugrožavaju istragu i krivični postupak u predmetu protiv Osmice i Debevca.

Prema informacijama „Avaza“, iz izvora bliskih istrazi, Osmici je policajac unio mobitel u ćeliju, što je utvrđeno kasnije detaljnom istragom.

Naime, nakon kriminalnog pokušaja da sakriju mobitel Debevca u SIPA-i, sada su uradili sve da na kriminalni način unesu telefon osumnjičenih u ćeliji!?

To, inače, isključivo rade najteži kriminalci. Telefoni su ranije otkrivani u ćelijama Darka Šarića, a u BiH kod Zijada Turkovića.

(Avaz)

CATEGORIES
Share This