Dončić ministru: Ispunite zahtjeve, borci su gladni!

Dončić ministru: Ispunite zahtjeve, borci su gladni!

Narodni poslanik i član Predsjedništva Narodnog fronta Radislav Dončić, danas je i zvanično predao Ministarstvu rada i boračkoinvalidske zaštite Republike Srpske zahtjeve sa nedavno održanog protesta boraca.

„Moji su zahtjevi ostali isti: revizija boračkih rješenja, povećanje mjesečnog boračkog dodatka na 7 maraka po mjesecu učešća u zoni borbenih dejstava i treći zathev je da se u roku od mjesec dana zaposle sva djeca poginulih boraca“, rekao je Dončić.

Kaže da ako Vlada u roku od mjesec dana ne riješi ove zahtjeve koji, kako navodi, nisu nerealni, okupiće borce i donijeti novu odluku u kom pravcu će dalje djelovati.

„Vidjeli smo i ministra rada Egića gdje je rekao da ja radim nešto, kako me već nazvao i vrijeđao da je priča populistička i tako dalje. Oni kažu da su borci zadovoljni i da ja radim nešto samoinicijativno, a ostavićemo vremenu da vidimo jesu li borci zadovoljni ili oni rade nešto protiv boraca odnosno ne rade u interesu boraca“, kaže Dončić.

Dončić je ponovio da će istrajati u onome što je najavio i da je ovo što traži minimum.

„Zašto je problem uraditi reviziju boraca, a revizijom se mnogo toga rješava. Borci su nam gladni. Borci nemaju šta jesti. Borci se ubijaju. To moramo zaustaviti pod hitno“, poručio je Dončić nakon predaje zahtjeva na pres konferenciji koja je održana ispred Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

(BN)

CATEGORIES
Share This