Đajić vrši pritisak na Banjalučane i radnike UKC-a (FOTO)

Đajić vrši pritisak na Banjalučane i radnike UKC-a (FOTO)

Predsjednik GrO SNSD Banjaluka Vlado Đajić svoje promašene političke odluke pokušava da prikrije tako što, uvidjevši da mu peticija za opoziv gradonačelnika ne ide kako je zamislio, vrši pritisak na zaposlene u javnim ustanovama i preduzećima, prije svega u UКC.

Saopšteno je ovo iz Gradskog odbora PDP Banjaluka.

– Zaposlene u tim ustanovama mimo njihove volje prisiljava da potpisuju peticiju, umjesto da te, uglavnom časne ljude pusti da rade svoj posao. Očigledno za te svoje političke avanture nema ničiju podršku, ni koalicionih partenera, pa čak ni svoje partije, a što je najvažnije nema podršku građana Banjaluke koji vide da se u Banjaluci nikad više nije gradilo i da nikad nisu u svojim domaćinstvima vidjeli toliko benefita kao od politike koji provodi aktuelna gradska uprava – kažu u GrO PDP Banjaluka.

Ističu da je Đajić nedostatak političkog talenta i takta takođe pokazao nedavno kada je opet samoinicijativno, sa još nekolicinom pojedinaca koje je interesno vezao za sebe, osporavao najznačajniji nacionalni projekat izgradnje centralnog spomen obilježja.

– Nije se libio ni da svojim nepromišljenim izjavama stavlja so na ranu porodicama poginulih boraca koji preko 25 godina čekaju ovaj spomenik kao znak zahvalnosti za njihove najmilije, nazivajući ga ‘rakom’. Na sve moguće načine je pokušao da opstruiše izgradnju ovog najznačajnijeg simbola borbe za opstanak našeg naroda na ovim prostorima i stvaranje Republike Srpske – poručuju.

U PDP Banjaluka kažu da je sama priprema za izgradnju centralnog spomen obilježja usaglašena sa svim relevantnim institucijama kao i sa SPC, što pokazuje činjenica da su republičke institicije uplatile već dio sredstava za nastavak gradnje.

– Pozivamo gospodina Đajića da se izvini borcima Vojske Republike Srpske i porodicama poginulih boraca za ovaj avanturizam i zloupotrebu njihovog bola u političke svrhe. Takođe ga pozivamo da kao predsjednik GrO SNSD utiče na svoje odbornike da konačno počnu raditi posao za koji ih je narod birao i da ne koče usvajanje važnih odluke za život Banjalučana i funkcionisanje našeg grada. Nadamo se da je nešto naučio iz ovih promašenih političkih ideja i da će u narednom periodu malo više voditi računa o interesima građana a manje o ličnim – ističu u banjalučkom PDP.

Inače, Đajić šalje i pisma u kojima Banjalučane poziva da podrže peticiju kako bi smijenili gradoačelnika Stanivukovića, preporučujući sebe i SNSD kao spas za Banjaluku.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This