Detalji hapšenja Mladena Samardžije na Jahorini

Detalji hapšenja Mladena Samardžije na Jahorini

U policijskoj akciji „Tokio“ na području Istočnog Sarajeva uhapšen je jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi, državljanin Slovenije i BiH čiji su inicijali M.S, te su oduzeti kilogram kokaina, više od 120.000 evra, pištolji i vozila, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Za licem M.S. raspisana je Interpolova potjernica Slovenije za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

„Do sada je oduzet jedan kilogram kokaina, 8.000 KM, 122.580 evra, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka i više vozila“, istakli su iz MUP-a.

U okviru istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a, koja je trajala duži vremenski period pod nadzorom Tužilaštva BiH, utvrđeno je da je lice M.S. nastavilo da nakon bjekstva u BiH /čiji je državljanin/ rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom opojnim drogama na području EU, BiH, Republike Srbije i Crne Gore, te je istragom dokumentovan prevoz i prodaja više od 40 kilograma opojne droge kokain i pola kilograma opojne droge heroin, navedeno je u saopštenju.

U akciji „Tokio“ sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet učestvuju i policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a, uz podrušku Evropola.

Uhapšeno lice će nakon kriminalističke obrade biti predato tužiocu Tužilaštva BiH, a protiv njega biće podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama, pranjem novca i ometanjem rada pravosuđa.

Prema nezvaničnim saznanjima Srne, riječ je o Mladenu Samardžiji /33/.

Na sajtu najtraženijih lica u EU za Samardžiju se navodi da je rođen 1990. godine, da je optužen za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, za koje je zaprijećena kazna zatvora do 10 godina.

„Traži se duži period i opasan je“, piše na sajtu „EU most vonted“ /eumostwanted.eu/

(Srna) Foto:MUPS RS

CATEGORIES
Share This