BL: Sindikalci najavili protest 29. septembra

BL: Sindikalci najavili protest 29. septembra

Predstavnici Sindikata Uprave, radnika unutrašnjih poslova, doktora medicine, medicinskih sestara i tehničara i samostalnog sindikata randika u zdravstvu najavili su za 29. septembar proteste sa početkom u 12 časova u Banjaluci.

„Protest će biti održan u pokretu od parka Mladen Stojanović, sa kratkim zadržavanjem kod Vlade Republike Srpske gdje će predati zahtjeve. Sljedeće zadržavanje će biti kod Palate Republike Srpske kako bi se predali zahtjevi predsjedniku Miloradu Dodiku, „, rekao je predsjednik Sindikata Uprave Republike Srpske Božo Marić i dodao da će se protest okončati na Trgu Krajine.

Marić kaže da je usvojen i zaključak kojim se poziva Milorad Dodik, Radovan Višković, kao i resorni ministri, načelnici policijskih uprava, direktori upravnih organizacija i organa uprave da ni u jednom slučaju ne vrše pritiske na sindikalne predstavnike.

„Svi mi znamo u kakvoj državi živimo i da će biti pritisaka. Onog momenta kad dobijem informaciju od bilo kog radnika da taj i taj direktor ili načelnik policijske uprave vrši pritisak na radnika, ovih 5 sindikata će se naći ispred te zgrade“, kaže Marić.

Kažu da Vlada nije ispoštovala dogovor i sporazum koji se odnosio na povećanje plata u ovim sektorima u drugom kvartalu ove godine.

(BN)

CATEGORIES
Share This