Mitropolit: Komunizam nestaje na prostoru cijele Jugoslavije, ali poslednji tragovi ostaće u Crnoj Gori

Mitropolit: Komunizam nestaje na prostoru cijele Jugoslavije, ali poslednji tragovi ostaće u Crnoj Gori

Mitropolit je danas u Cetinjskom manastiru služio godišnji pomen Mitropolitu Arseniju Bradvareviću povodom 59 godina od njegove smrti

Vrijeme komunizma i neokomunizma vjerovatno će proći na cijelom području bivše Jugoslavije, a poslednji tragovi ostaće ovdje u Crnoj Gori, smatra mitropolit crnogorsko- primorski Joanikije.

Mitropolit je danas nakon liturgije u Cetinjskom manastiru kazao da se već zna ko je naredio i ko je odgovoran za maltretiranje i nezakonito zadržavanje preminulog mitropolita Amfilohija u policijskoj stanici.

Mitropolit je takođe danas u cetinjskom manastiru služio godišnji pomen Mitropolitu Arseniju Bradvareviću povodom 59 godina od njegove smrti, uporedivši njega i mitropolita Amfilohija.

image

SA LITURGIJE U CETINJSKOM MANASTIRU

– FOTO: NIKOLA JOKSIMOVIĆ

– Obojica su bili optuživani za antidržavnu djelatnost, a samo su branili vjeru i čuvali svoju Crkvu i poštovali svoju arhijerejsku zakletvu. Tek dolazi vrijeme da se istaknu kako valjaju vrline Mitropolita Arsenija i ostalih arhijereja koji su stradali od komunizma i neokomunizma – kazao je vladika.

Istakao je da je mitropolit Arsenije doživio grdne neprijatnosti kada su komunisti riješili da sruše Lovćensku kapelu.

– On se naravno tome usprotivio, usprotivio se gaženju Njegoševog amaneta i rušenju svetinje iskrnavljenju groba Njegoševog,  Usprotivio se tom bezumnom naumu u kojem je uloženo toliko sredstava i organizacije, ali nije mogao ništa učiniti. Tu se grdno zamjerio. Međutim, nije on za to mario, on je samo slijedio Njegošev amanet – zaključio je mitropolit.

 

(Dan)

CATEGORIES
Share This