U BRČKO STIŽE NOVI SUPERVIZOR Ko je Luis Krišok koji će zamijeniti Džonatana Menutija

U BRČKO STIŽE NOVI SUPERVIZOR Ko je Luis Krišok koji će zamijeniti Džonatana Menutija

Brčko Distrik dobija novog supervizora budući da Džonatan Menuti odlazi, a na njegovo mjesto dolazi Luis Krišok.

Nakon jučerašnje sjednice PIK, iz OHR su poslali zahvalnicu dosadašnjem supervizoru za Brčko Distrikt i prvom zamjeniku visokog predstavnika u BiH, Džonatanu Menutiju, te poslali dobrodošlicu njegovoj zamjeni Luisu Krišoku.

Podsjećamo, Menuti je kao supervizor za Brčko postavljen 2022. godine te je u BiH proveo nešto više od dvije godine.

Njegov zamjenik koji će uskoro doći u BiH, Krišok, kako se navodi u njegovoj biografiji, karijerni je član američke službe za spoljne poslove.

Diplomirao je religiju i sociologiju na Katoličkom univerzitetu Amerike, Vašington, DC. Godine 2017. bio je istaknuti diplomac Škole za nacionalnu bezbjednost i strategiju resursa Univerziteta nacionalne odbrane u Vašingtonu (M.S., strategija nacionalnih resursa).

Krišok je predavao sociologiju na Uralskom državnom univerzitetu u Jekaterinburgu, Rusija (1995-1996) u okviru Projekta građanskog obrazovanja. Od 1996-1998 bio je zamenik direktora Projekta građanskog obrazovanja za Rusiju sa sjedištem u Moskvi, gdje je radio sa ruskim i međunarodnim kolegama na promovisanju obrazovne razmjene.

Nedavno je služio kao američki viši zvaničnik za Arktik (2021-2023) i kao generalni konzul u Vladivostoku, Rusija (2019-2021).

Krišok govori srpsko-hrvatski, ruski i nešto ukrajinski. Njegovi hobiji uključuju čitanje i džez muziku.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This