SKY aplikacija otkrila savjetnika direktora bh. tajne službe

SKY aplikacija otkrila savjetnika direktora bh. tajne službe

Kako nezvanično saznajemo u pitanju je Siniša Rakita, savjetnik generalnog direktora OBA-e. Zanimljivo je da je izvršen pretres njegovih kancelarija u Banjaluci, u koje, kako nezvanično saznajemo, nije uopšte dolazio zadnjih godina. Sa Rakitom je privedeno još jedno lice, koje se dovodi u vezu sa bezbjednosno interesantnim licima, koji se navodno nalaze na potjernicama.

Pripadnici SIPA-e vrše pretres Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH u Banjaluci.

Kako javlja reporter BN TV, SIPA pruža asistenciju pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koji nisu mjesno nadležni na području Banjaluke.

Pretres se vrši po nalogu Tužilaštva BiH, prema nezvaničnim informacijama istražuje se radnik OBA u Banjaluci, koji je osumnjičen za brojna krivična djela.

Kako nezvanično saznajemo pripadnik OBA-e otkriven je putem SKY aplikacije.

Kako nezvanično saznajemo u pitanju je Siniša Rakita, savjetnik generalnog direktora OBA-e. Zanimljivo je da je izvršen pretres njegovih kancelarija u Banjaluci u koje, kako nezvanično saznajemo, nije uopšte dolazio zadnjih godina.

Rakita je bio savjetnik i bivšem direktoru OBA-e Osmanu Mehmedagiću.

Sa Rakitom je privedeno još jedno lice, koje se dovodi u vezu sa bezbjednosno-interesantnim licima, koji se navodno nalaze na potjernicama.

Nakon saslušanja, Rakita je pušten na slobodu. Osumnjičen je za odavanje službene tajne i za davanje informacija kriminalnim grupama.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This