Prekršajni nalog zbog nedoličnog ponašanja

Prekršajni nalog zbog nedoličnog ponašanja

Poslaniku u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanji Vulić (SNSD) biće uručen prekršajni nalog zbog nedoličnog ponašanja ispred zgrade Suda BiH.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su saopštili da su utvrdili narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem drugog lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem, za šta je predviđena kazna u iznosu od 200-600 KM.

„Ovo je poruka svima koji ne poštuju zakone ove zemlje da će policija MUP-a Kantona Sarajevo spremno djelovati i omogućiti svima da uživaju zakonom zagarantovana prava, ali i snose posljedice za kršenje istih“, poručili su.

Resorni ministar Admir Katica je naglasio da psovke, uvrede, vrijeđanje institucija BiH i građana neće tolerisati.

„Pratimo, nadziremo i kontrolišemo svaki dolazak, ali ne dozvoljavamo udar na naše instutucije i prelazak ‘crvene linije’. Zastupnica u Parlamentu BiH Sanja Vulić pokazala je danas elementarno nepoštivanje institucija ove zemlje, naših građana, bahatost i nekulturu“, naveo je.

Podsjećamo, Vulićeva je danas vidno razočarana što nije mogla ući u salu da prati ročište u predmetu Dodik psovala ispred Suda BiH.

„Krši ljudska prava, a priča o ljudskim pravima – je** je Murfi. Užas… Ovo nije demokratija, ovo nije država. Oni će nas sve pobiti na ovaj način. Morala sam izaći, bolje da izađemo, već da me istjeraju. Je**m joj sve, da joj je**m“, govorila je Vulić pred novinarima.

(BN) Foto:Schreenshot/Youtube/BN

CATEGORIES
Share This