Parlamentarci BiH u radnoj posjeti NATO-u u Briselu

Parlamentarci BiH u radnoj posjeti NATO-u u Briselu

– Članovi Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH i delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a boraviće danas i sutra u radnoj posjeti Parlamentarnoj skupštini, Glavnom sjedištu i Vrhovnoj komandi NATO-a

Delegacija iz BiH će biti u prilici da razgovara o aktivnostima Parlamentarne skupštine NATO-a, o aktuelnoj NATO političkoj agendi, o pitanju proširenja na zapadnom Balkanu i NATO partnerstvu, o izgradnji programa kapaciteta u BiH, kao i o NATO konceptu odbrambenih aktivnosti, saopšteno je iz parlamenta BiH.

U delegaciji parlamenta BiH će biti Marina Pendeš, Sredoje Nović, Sanja Vulić, Šerif Špago, Safet Softić, Slavko Matić, Zdenko Ćosić i Milan Dunović, te parlamentarni vojni povjernik BiH Boško Šiljegović. Oni će ovom prilikom posjetiti i Misiju BiH pri NATO-u.

Кomandant NATO štaba u Sarajevu, brigadni general Pamela Mekgaha prisustvovaće razgovorima koji su predviđeni programom posjete.

Studijska posjeta najvišim civilnim i vojnim institucijama NATO-a u Briselu realizuje se uz podršku Parlamentarne skupštine NATO-a, Alijanse i NATO štaba u Sarajevu.

(Srna) Foto: Ilustracija

CATEGORIES
Share This