“Nije bilo osnova za razdvajanje” Odbrana zatražila ponovno spajanje procesa protiv Dodika i Lukića

“Nije bilo osnova za razdvajanje” Odbrana zatražila ponovno spajanje procesa protiv Dodika i Lukića

Odbrane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i mene su u koheziji i tražili smo ponovno spajanje postupaka, rekao je v.d. direktor Službenog glasnika Miloš Lukić.

Vidjeli ste da su postupke protiv mene i Dodika na posljednjem procesu razdvojili. Pravnici su usaglašeni, da za to nije bilo osnove. To je samo još jedan korak, koji nama svima pokazuje da je ovo politički proces ističe Lukić.

Dodaje, da smatra da će pravda pobijediti.

– Ovakvim postupcima samo bude ljutnju. Sve ovo je dio jedne sveukupne sile, kojoj je stalo da predsjednika Srpske dovedu u sudnicu, da time pokažu svoju moć. Nisu svjesni da im se svaka takva situacija “obije o glavu”, te se stvara utisak o njihovoj nesposobnosti, kao i uvid u ogromne propuste ročišta, sa kojeg uvijek izađu nezadovoljni – ističe Lukić.

Kada je u pitanju posljednji korak Suda BiH, odnosno razdvajanje procesa protiv predsjednika Republike i Lukića, on dodaje da su njihove odbrane već zatražile ponovno spajanje postupaka.

– Generalno naše odbrane su u koheziji, u tom smislu smo od početka spremni na ovaj proces – dodaje Lukić gostujući u Јutarnjem programu RTRS.

Lukić dodaje, da mnogo o samom legitimitetu Suda BiH, govori činjenica da je predsjednik ovog suda u pritvoru zbog optužbe da je skrivao dokaze.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This