MUP TK ispituje ko je sve sarađivao sa Sulejmanovićem


Ured glavnog tužioca i Uprava policije MUP TK juče su održali hitan sastanak na kojem je bilo govora o postupanju institucija u vezi s prijavljenim krivičnim djelom nasilje u porodici povodom slučaja Nizame Hećimović, koju je prije četiri dana ubio Nermin Sulejmanović i sve prenosio uživo na Instagramu.

Sulejmanović je ubio tri osobe, tri je ranio, a zatim, nakon višesatne potrage, počinio samoubistvo.

No, utvrđuje se sada ko je od pripadnika MUP TK javio Sulejmanoviću gdje se nalazi Nizama Hećimović, koja se krila kod tetke, i kakva je uloga Dženane Selimović, policijske službenice PU Gradačac, u cijeloj priči.

Ono što su prekjuče bile spekulacije, juče je, kako se saznaje, i definitivno potvrđeno. Nezvanično je rečeno da je trostruki ubica Sulejmanović bio u ljubavnoj vezi s policajkom Selimović, za koju se sumnja da mu je odavala informacije iz istrage i navodno javila lokaciju gdje se krije Nizama s kćerkicom.

Selimović, koja se nalazi van granica BiH, tačnije na ljetovanju u Italiji, sada prijete suspenzija i disciplinski postupak jer je bila u vezi s kriminogenom osobom.

Sulejmanović je, naime, osuđivan za različita krivična djela, između ostalog, osuđivan je prije petnaestak godina i za pokušaj ubistva, što je Selimović znala.

Policija i Tužilaštvo, kako se saznaje, istražuju još jednog policijskog službenika koji je, takođe, imao kontakte sa Sulejmanovićem. Riječ je o jednom visokopozicioniranom inspektoru policijske stanice Gradačac.

Ova osoba, kako sumnjaju istražioci, već duže vrijeme je bila u kontaktu sa Sulejmanovićem. Čak su zajedno išli u teretanu, a jedno vrijeme mu je bio i trener.

Kćerka ovoga inspektora, takođe je bila prijateljica sa Sulejmanovićem. Prije dva dana izbrisala je sve fotografije.

Pokrenuta je opsežna istraga kako bi se vidjelo kako je neko iz vrha policije uopšte sarađivao sa Sulejmanovićem, koji je poznat kao kriminogena osoba, a kamoli, kako mu je i da li je pomogao vezano za slučaj Nizame Hećimović.

MUP TK zbog istrage ne želi otkrivati detalje.

(Avaz) Foto:Instagram

CATEGORIES
Share This