Krišto: BiH sutra predaje Plan reformi

Krišto: BiH sutra predaje Plan reformi

– Vjerujem da smo zaista sazreli i da možemo obezbijediti sve nužne pretpostavke za jačanje dijaloga između institucija BiH, kao i političkih lidera u BiH, koji će nas dovesti do ispunjavanja svih onih uslova koji stoje pred nama – rekla je Krištova i ponovila očekivanje da će BiH do kraja ove godine dobiti konačan datum otvaranja pregovora sa EU.

Predsjedavajuća Savjeta ministara u izjavi medijima naglasila je da se samo kroz iskreni dijalog i konsenzus u donošenju odluka kroz uspostavljeni mehanizam koordinacije, te poštovanje ustavne strukture i nadležnosti institucija na svim nivoima vlasti mogu obezbijediti trajna stabilnost, prosperitet, provođenje reformi i konačna integraciju u evropsku porodicu, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Krištova je zahvalila evropskom komesaru za susjedstvo i proširenje Oliveru Varheljiju za kontinuiranu podršu, te dosadašnjem trudu i posvećenosti evropskom putu BiH.

Krištova, koja je zajedno sa Varheljijem danas u Briselu kopredsjedavala Drugim političkim forumom na visokom nivou između EU i BiH, smatra da sama brojnost zvaničnika BiH koji su u Brisel došli sa usaglašenim tekstom zaključaka govori o apsolutnoj opredijeljenosti i posvećenosti kada je u pitanju EU put zemlje.

Učesnici Foruma informisali su evropskog komesara za susjedstvo i proširenje Olivera Varheljija o postignutim rezultatima i evidentnim koracima u vezi sa njihovim nadležnostima u periodu nakon održavanja Prvog foruma u Sarajevo, a razgovarano je i o novom EU Planu rasta za zapadni Balkan.

Naredni, treći po redu politički forum na visokom nivou planiran je za maj iduće godine, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Srna

CATEGORIES
Share This