Godinama zarađivao hljeb od sedam kora, danas teško bolestan i treba pomoć

Godinama zarađivao hljeb od sedam kora, danas teško bolestan i treba pomoć

– Već duže od četiri godine Jasmin Husanović (58) iz Sanskog Mosta muku muči s bolovima u kičmi, zbog čega se u dva navrata podvrgavao operativnim zahvatima.

Međutim, sve je bilo uzalud, njegovo zdravstveno stanje je i pored pomenutih operacija nepromijenjeno, bolovi u kičmi su konstantni, pa se Husanović teško kreće i nesposoban je za teže fizičke aktivnosti. Inače, njega Sanjani poznaju kao mirnog i poštenog građanina, koji je godinama zarađivao kruh od sedam kora cijepajući drva za ogrev.

„Imao sam dvije operacije koje nisu uspjele. Postoji opravdana bojazan kako bih poslije treće mogao ostati trajni invalid i biti vezan za kolica“, kaže Husanović.

Nada u poboljšanje njegovog zdravstvenog stanja pojavila se nedavno, kada je saznao za postojanje privatne klinike u Nišu koja provodi inovativne terapije kada se radi o ovakvim vrstama liječenja.

Husanović ističe kako je stupio u kontakt s njima i da im je poslao medicinsku dokumentaciju, nakon čega je pozvan.

„Kazali su kako bih morao doći tamo i boraviti više dana na pretragama, a poslije toga bih bio podvrgnut terapijama. Rekli su mi kako postoji velika mogućnost izlječenja“, ističe on. Ono što predstavlja problem u ovom trenutku su finansije, jer Husanović skupa sa suprugom živi od skromne jednokratne pomoći u iznosu od oko 200 maraka, koja ne može da izmiri ni osnovne životne troškove.

Također, treba istaći kako je njegova kuća u naselju Halilovića sokak stradala tokom poplava koje su pogodile ovaj dio sanske općine u decembru prošle i maju ove godine, a još za nastalu štetu nije dobio nikakvu novčanu nadoknadu. Svi koji žele da pomognu u liječenju Jasmina Husanovića sredstva mogu uplatiti na žiro račun : 1990446063076569  u Sparkasse banci.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This