Delegacija BiH na zasjedanju PSSE u Strazburu

Delegacija BiH na zasjedanju PSSE u Strazburu

– Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope /PSSE/ učestvovaće u radu prvog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja PSSE, koje počinje danas u Strazburu.

Predloženim dnevnim redom zimskog zasjedanja, koje će trajati do 26. januara, najavljena je debata o temi „Nedavni događaji na Bliskom istoku: Hamasov teroristički napad na Izrael i odgovor Izraela“, o čemu će izvještaj podnijeti poslanik iz Italije Pijero Fasino.

Poslanici će, kako je najavljeno, raspravljati i o globalizaciji u vremenima krize i rata Ukrajine i Rusije, kao i migraciji i azilu u predizbornim kampanjama i posljedicama na doček i prava migranata, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Učesnici zimskog zasjedanja PSSE saslušaće i izvještaj o vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, održanim 17. decembra prošle godine, kao i izvještaj o temi „Obaveza država članica – garantovanje slobode medija i bezbjednosti novinara“, te glasati o rezoluciji i preporukama na ovu temu.

Tokom zasjedanja biće izabrani predsjednik i potpredsjednici PSSE, kao i novi komesar Savjeta Evrope za ljudska prava, umjesto dosadašnjeg komesara Dunje Mijatović iz BiH, kojoj je istekao šestogodišnji mandat na toj funkciji.

(Srna) Foto: Agencije/Ilustracija

CATEGORIES
Share This