Ćuzulan pozdravio prijedlog Zakona o državnoj službi

Ćuzulan pozdravio prijedlog Zakona o državnoj službi

U izjavi za Radio Sarajevo koordinator za reformu javne uprave doc. dr Dragan Ćuzulan je rekao da možemo biti zadovoljni da prijedlog izmjena i dopuna Zakona o državnoj službi ide u proceduru na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Ćuzulan je posebno naglasio važnost registra državnih službenika i jasnu nadležnost Agencije za državnu službu BiH.

„Napokon je razjašnjeno pitanje nadležnosti Agencije za državnu službu i vjerujem da ćemo u relativno kratkom vremenu da dobijemo transparentne podatke o svim zaposlenim državnim službenicima. Ovo je važno i radi analize stanja zaposlenih, ali i optimalnih potreba pojedinih institucija, kao i planiranja zapošljavanja koje mora da bude usklađeno sa realnim potrebama i sistematizacijama zaposlenih“- rekao je Ćuzulan.

„Ono što smo kroz Akcioni plan i strateška dokumenta predlagali dijelom je izbačeno, između ostalog kadrovsko planiranje i disciplinski postupak“, naglasio je Ćuzulan, „iako je u svakom slučaju najvažniji registar službenika.“

On je naveo i da postoje elektronski formati iz ranijeg perioda, a jedan je razvio njemački GIZ, koji omogućavaju da se registri vode elektronski.

„Ovaj softver je potpuno zadovoljavajući, a ako postoji potreba on se može i unaprijediti“, konstatovao je Ćuzulan.

Radio Sarajevo

 

CATEGORIES
Share This