Bivši radnik u Tužilaštvu optužen sa falsifikovanje

Bivši radnik u Tužilaštvu optužen sa falsifikovanje

Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podiglo je optužnicu protiv bivšeg rukovodioca Kancelarije za opštine poslove Tužilaštva BiH zbog više krivičnih djela.

Mustafa Vrabac (39) iz Sarajeva optužnicom se tereti za krivična djela falsifikovanja službene isprave, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

– Optuženi se tereti da je, koristeći svoj položaj na mjestu šefa Kancelarije za opšte poslove Tužilaštva BiH falsifikovao službenu ispravu, odnosno službenu legitimaciju Tužilaštva BiH, te na taj način značku koristio neovlašteno se predstavljajući kao istražilac, odnosno ovlaštena službena osoba Tužitaštva BiH- saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Vrabac se tereti da je krajem 2022. i početkom 2023. godine, stupio u kontakt sa osobom A.A.,  te od istog zahtjevao i primio iznos od 20. 000 KM, kako bi navodno posredovao kod službenih osoba Tužilaštva BiH.

Optuženi se tereti za krivična djela falsifikovanje službene isprave i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, koji je istu potvrdio.

(Agencije) Foto:Oslobođenje

CATEGORIES
Share This