Sud u Lucernu osudio državljanina BiH zbog teške krađe

Sud u Lucernu osudio državljanina BiH zbog teške krađe

Državljanin BiH, koji je prije tri godine izvršio tešku krađu na nekoliko švajcarskih gradilišta, osuđen je u odsustvu na djelomično uslovnu zatvorsku kaznu, saopšteno je danas iz suda u Lucernu. Takođe, u presudi se navodi da će, nakon što odsluži kaznu, imati sedmogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Naime, riječ je o 43-godišnjem državljaninu BiH, koji je 30 godina živio u Švajcarskoj. On je od novembra 2019. do juna 2020. godine u više od 30 navrata ulazio na razna gradilišta u kantonima Lucern i Nidvalden, obijao kontejnere i krao građevinsku opremu i mašineriju, koju je kasnije prodao u BiH.

Osuđen je na tri godine zatvorske kazne, od kojih bi trebao da odsluži najmanje polovinu. Kasnije bi bio pušten na uslovnu slobodu u trajanju od dvije godine. Takođe, on je ranije osuđivan i za nelegalno nošenje oružja i korištenje narkotika.

Zanimljivo je da osuđeni odmah po hapšenju priznao krivično djelo krađe. Ipak, na suđenju, koje je počelo jula, 2022. godine, nije se pojavio. Prema navodima presude, sud ne zna gdje se on nalazi.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This