Srpski reprezentativac protiv Palasa upisao treći „klin šit“: Milenković postao nepremostiva prepreka u Premijer ligi, ni Liverpul mu nije mogao ništa

 Srpski reprezentativac protiv Palasa upisao treći „klin šit“: Milenković postao nepremostiva prepreka u Premijer ligi, ni Liverpul mu nije mogao ništa

Reprezentativac Srbije pruža fenomenalne partije u tekućoj sezoni u dresu Notingem Foresta, a sinoćnjim trijumfom „Šumara“, protiv londonskog kluba ovosezonsko pojačanje iz Fjorentine samo je potvrdilo svoju vrhunsku adaptaciju u najjačoj ligi na svijetu već u prvoj sezoni.

Notingem je sinoć trijumfovao nad ekipom Kristal Palasa sa 1:0, a odbrambena postava na čelu sa Nikolom Milenkovićem nastavlja da briljira ove sezone. “Šumari” su prošle takmičarske godine primili 67 golova i bili jedna od najgorih odbrana Premijer lige, međutim dolaskom Milenkovića stvari su se okrenule za 180 stepeni.

Čini se da je dovođenje srpskog štopera i španskog lijevog beka Aleksa Morena iz Aston Vile na posudbu bio pun pogodak za stvaranje prave odbrambene sile defanzivne linije uz dva igrača iz prošle sezone Ola Ainu i Murilja.

Bivši štoper Fjorentine igra zaista sjajno u svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi i čini ovu odbranu Notingema veoma sigurnom pred nalate jednih od najboljih napadača u svijetu fudbala.

Nikoli je ovo bio sedmi nastup u dresu jedinog kluba na svijetu koji ima više trofeja Lige šampiona nego titula domaćeg prvenstva i nevjerovatni treći “klin šit”. Reprezentativac Srbije zabilježio je i jednu asistenciju i to protiv Čelsija u prošlom kolu.

Milenković je tako čini se istisnuo iz prve postave prošle godine popriličnog standardnog Vilija Bolija. Koliko dobro stoje u odbrani ova četiri čuvara Notingemove “šume” govori podatak da je Forest jedini klub koji nije dozvolio Liverpulu koji je ujedno i lider Premijer lige da da gol u ovoj sezoni uključujuči sva takmičenja.

Zaista mora se priznati da Bruno Espirito Santo radi fenomenalan posao na klupi kluba sa “Siti Graunda”.

Agencije

CATEGORIES
Share This