Siner i Alkaras tek u finalu: Đoković saznao rivale u Šangaju

Siner i Alkaras tek u finalu: Đoković saznao rivale u Šangaju

Novak Đoković ima odličan žrijeb na turniru iz masters serije u Šangaju. Sa svojim najvećim rivalima u ovom trenutku Karlsom Alkarasom i Janikom Sinerom neće moći da igra prije finala. Takmičenje u najvećem kineskom gradu počinje 2. oktobra.

Vlasnik 24. gren slem titule postavljen je za četvrtog favorita i biće mu ovo prvi turnir poslije ispadanja u trećem kolu na US openu krajem avgusta. U prvom kolu je slobodan, dok će u drugoj rundi igrati sa boljim iz duela između Amerikanca Mikelsena i Kineza Bua.

Ni u trećem kolu ne bi trebalo da ima mnogo problema pošto je potencijalni rival bolji iz duela Francuza Mpeši Perikara i Italijana Kobolija, piše Sport klub.

Projektovani žrijeb u osmini finala bi trebalo da mu donese Bublika ili Tijafoa, dok bi u potencijalnom četvrtfinalu mogao da ukrsti rekete sa Dimitovim, devetim ili Rubljovom, šestim nosiocem.

Novakovu donju polovinu žrijeba predvodi drugi favorit Aleksandar Zverev sa kojim bi Novak mogao da se sastane u polufinalu, a u ovom dijelu žrijeba je od favorita i Amerikanac Tejlor Fric, sedmi nosilac.

U gornjoj polovini kostura su i Janik Siner, kao prvi i Karlos Alkaras, kao treći nosilac. Siner bi u projektovanom četvrtfinalu mogao da igra sa Danilom Medvedevim, a Španac protiv osmog nosioca Kaspera Ruda.

Od srpskih igrača u glavnom žrijebu je i Miomir Kecmanović. Prvi rival mu je Australijanac Rinki Hidžikata, a ako ga prođe ide na megdan još jednom Australijancu Alekseju Popirinu.

Agencije

CATEGORIES
Share This