Odbojkaši Gacka lideri Prve lige Republike Srpske

Odbojkaši Gacka lideri Prve lige Republike Srpske

Odbojkaši Gacka savladali su juče u dvorani Kulturno – sportskog centra oslabljenu ekipu Tempo iz Ražljeva. Na kraju ubjedljivo, bilo je 3:0, čime je tim iz našeg grada pobjedom ovjerio titulu jesenjeg šampiona Prve lige Republike Srpske, a ovo je bio posljednji meč u ovoj kalendarskoj godini.

Važno je napomenuti da je tim iz Ražljeva, ove godine nastupa i Bojan Novokmet, jedan od najboljih igrača u BiH posljednjih 15 godina ali je prije mjesec dana doživio tešku povredu. Od samog početka Gacko je diktiralo tempo, te raznovrsnijom igrom stiglo do rutinske pobjede.

Trijumf je pokazatelj, da su naši odbojkaši ne samo prvoplasirana ekipa nego i najozbiljniji kandidat za ulazak u PL BiH. U prilog tome pokazuje i tabela, jer nakon osam kola, Gacko je lider sa 18 bodova, samo jedan manje ima tima Gradiška. Na samom dnu je Tempo sa 9 bodova, dok fenjer drži fočanski Maglić sa samo 6 bodova.

Pored iskusnih igrača koji su i ove godine okosnica tima, nekoliko mladih momaka stiče afirmaciju, te potvrđuju da se na njih ozbiljno može računati u budućnosti.

 

(Opština Gacko)

CATEGORIES
Share This