Mirisalo na rutinu, na kraju razlog za brigu – pobeda Zvezde na „krovu“

Mirisalo na rutinu, na kraju razlog za brigu – pobeda Zvezde na „krovu“

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su IMT na gostovanju rezultatom 2:1 u meču 13. kola Superlige Srbije.

Superliga, 13. kolo
IMT – Crvena zvezda 1:2 (0:2)
Radočaj 72 – Kraso 23, Olajinka 26
Stadion: Stadion FK Voždovac (Beograd)
Sudija: Jovan Šegrt

Bio je to prvi susret dva tima u domaćem šampionatu, koji je pripao crveno-belima baš kao i duel u nacionalnom kupu prošle godine.

Ekipa Baraha Bakara je na „krov“ stigla direktno iz Lajpciga, pa je i izraelski stručnjak odlučio da napravi nekoliko promena u odnosu na tim koji je igrao Ligu šampiona.

Najuočljivije je na spisku startera bilo ime Žana Filipa Krasoa, ali i Gelora Kange. Bahar je odlučio da priliku od prvog minuta pruži i mladim fudbalerima Jovanu Mijatoviću, Kosti Nedeljkoviću i Vladimiru Lučiću koji su šansu dobili i u Nemačkoj.

Upravo je Mijatović, koji se sjajno pokazao i u Lajpcigu, imao prvu šansu na meču već u drugom minutu kada je šutirao posle pasa Lučića. Probio je nekadašnji fudbaler „traktorista“ protiv bivšeg tima po levoj strani i „zavrnuo“ loptu ka Mijatoviću čiji udarac iz gola vadi Ćirković.

Novo uzbuđenje smo dočekali tek u 17. minutu kada je Marko Stamenić iz ne baš preterano povoljne situacije šutirao iz daljine i pogodio stativu gola koji je branio Bojan Vukmirović.

Čuvar mreže IMT-a je imao sreće tada, ali ne i nekoliko minuta kasnije kada je Žan Filip Kraso, koji je do tada igrao veoma slab meč, povukao loptu i sa ivice šesnaesterca šutirao na bližu stativu po zemlji za 1:0.

Zvezda je dobila momentum u tim trenucima i želela je da završi posao. Nije dugo prošlo pre nego što je Lučić proigrao Pitera Olajinku.

Nigerijac je dospeo u situaciju jedan na jedan koju lako koristi i loptu smešta u dalji ugao.

Golovima najboljih strelaca Zvezde u ligi je trebalo da bude stavljena tačka na ovaj meč i takav je utisak dugo i vladao.

IMT: Vukmirović – Ćirković, Vuković (46. Vuković), Delević, Džinović – Krstić (46. L. Luković), Kodžić, Vukić, Zuev (68. Ajdinović) – M. Luković, Golubović (62. Radočaj)

Crvena zvezda: Glazer (46. Popović) – Điga, Dragović, Rodić (46. Nikolić) – Nedeljković, Stamenić, Kanga, Lučić – Kraso (63. Katai) – Mijatović, Olajinka (74. Endiaje)

Domaćin je u prvih 45 minuta samo jednom zapretio kada je Golubović nadskočio Rodića i šutirao glavom, ali to je bilo sve od njih.

Pred odlazak na pauzu se povredio i Omri Glazer, čuvar mreže Zvezde i verovatno najbolji igrač tog tima ove sezone, nakon duela sa Delevićem. Nikakve potrebe nije bilo za duel njih dvojice, a Izrealac je na poluvremenu izveden preventivno i njegovo mesto je među stativama zauzeo Zoran Popović.

Mogla je Zvezda da ostane i bez Nasera Đige kojeg je lopta nokautirala nakon šuta Lukovića, ali je štoper iz Burkine Faso ostao na terenu u nastavku.

U drugih 45 minuta se beleži poništen gol Krasoa zbog ofsajda, ali i jedini gol na meču IMT-a koji je uneo neizvesnost u finiš ovog meča.

Strelac je bio Vladimir Radočaj koji je neobičnim udarcem uspeo da lobuje Popovića za svoj prvi gol u sezonu, a 10. koji je Zvezda primila u domaćem šampionatu.

Ekipa Nebojše Jandrića nije imala snage za više, a Zvezda je do kraja mogla i do trećeg gola.

Priliku da stavi tačku na meč je propustio Aleksandar Katai. Posle šuta Šerifa Endijaea Vukmirović se našao na zemlji, a Zvezdina „desetka“ je naleteo na loptu i šutirao pravo u njega. Srećom po Kataija, nije bio kažnjen za ovaj promašaj.

Ovo je Zvezdi četvrta uzastopna pobeda i trenutno su drugi sa 27 bodova. U narednom kolu dočekuju TSC, dok će IMT izlaz iz serije poraza tražiti protiv Napretka.

B92

CATEGORIES
Share This