Lana Pudar ostala bez polufinala na 100 metara delfin, zauzela 17. mjesto kvalifikacija

Lana Pudar ostala bez polufinala na 100 metara delfin, zauzela 17. mjesto kvalifikacija

Lana Pudar nije uspjela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara na 100 metara delfin.

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica isplivala je dionicu od 100 metara za 57:97. Tako da je na kraju zauzela u konačnom plasmanu kvalifikacija 17. mjesto i nije se našla među 16 najboljih.

Foto: Printscreen

Britanka Louise Keanna Macinnes na 16. mjestu kvalifikacija, bila je brža od Lane sa svega 7 stotinki.

Mostarka će biti prva rezerva, te ukoliko dođe do odustajanja neke od plivačica, predstavnica BiH, plivat će eventulano u polufinalu.

Pogledajte u nastavku kompletnu listu kvalifikacija.

Foto: Printscreen

Uskoro od 11:45 na bazen i borilište će još jedan bh. predstavnik Jovan Lekić, Banjalučanin će plivati na 400 metara slobodno kvalifikacije.

Poslije Laninog nastupa, oglasio su se iz njenog kluba.

“Lana Pudar upravo je završila svoj prvi kvalifikacijski nastup u disciplini 100m delfin. S vremenom 57.97 Lana je u svojoj kvalifikacijskoj grupi zauzela 4. mjesto, a ukupnom poretku kvalifikacija 17. mjesto, što je stavlja na mjesto prve rezerve u večerašnjem polufinalu. Šteta zaista što joj je za jedno mjesto pobjeglo večerašnje polufinale, ali nas zaista raduje Lanin jutrošnji nastup, jer je po prvi put na bilo kojem takmičenju uspjela u jutarnjim kvalifikacijama isplivati 100m delfin ispod 58 sekundi. Svakako da je ovo odlična uvertira pred Lanin nastup u njenoj glavnoj disciplini 200m delfin, koja je na programu 31.7. u 11:46h”, poručili su iz Kluba vodenih sportova Orka Mostar.

Što se Lane tiće, ona će nastupati i u kvalifikacijama na 200 metara delfin, što je njega najjača disciplina. Kvalifikacije su na programu u srijedu 31. jula.

N1

CATEGORIES
Share This