Evroliga: Zvezda slavila protiv Asvela

Evroliga: Zvezda slavila protiv Asvela

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Asvel u hali “Aleksandar Nikolić” rezultatom 71:67 u meču osmog kola Evrolige.

 

Zvezda je meč otvorila serijom 9:0, vodila je tokom cijelog prvog poluvremena, a izgledala je dominantno i u napadu i u odbrani.

Međutim, problemi su se javili početkom trećeg perioda, kada je stao napad, a Asvel počeo da pogađa. Treću dionicu gosti su dobili sa 16:30 i tako se potpuno vratili u meč.

U posljednjih 10 minuta vidjeli smo pravu dramu na terenu, strasti se nisu smirivale, a francuski tim je u jednom momentu poveo sa 57:65. Činilo se da Zvezda gubi konce, ali je onda uslijedio novi preokret.

Nemanja Nedović je donio izjednačenje nakon rolinga i prodora za 67:67, a onda je srpski bek pogodio i za vođstvo Zvezde. Centar Asvela je fauliran na pet sekundi do kraja, ali nije uspio da pogodi penale. Ognjen Dobrić je nakon zbrke uspio da dođe do lopte i iznudi faul, te sa bacanja postavi konačan rezultat.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Nikola Ivanović sa 16 poena, dok je Luka Vildoza ubacio 12. Nedović je takođe bio dvocifren sa 11 poena, dok je bitnu ulogu imao i Luka Mitrović sa po osam poena i skokova.

Kod Asvela bolji od ostalih bio je Dejvid Lajti sa 16 poena, dok je Šarls Kaudi ubacio 14 uz pet skokova.

Zvezda sada ima skor od dvije pobjede i šest poraza i trenutno je posljednja na tabeli, dok je Asvel pao na 15. poziciju sa skorom 3-5.

“Crveno-bijeli” u narednom kolu gostuju Albi u Berlinu, dok će Asvel igrati protiv Bajerna na svom terenu.

Agencije

CATEGORIES
Share This