Duhovitost ili izraz nepoštovanja: Karikatura Novaka Đokovića u „Marki“ mnogima se nije svidjela

Duhovitost ili izraz nepoštovanja: Karikatura Novaka Đokovića u „Marki“ mnogima se nije svidjela

Karlos Alkaras je savladao Novaka Đokovića sa 6:2, 6:2, 7:6 (4) u finalu Vimbldona, odbranio tron u Londonu i osvojio četvrtu grend slem titulu u karijeri.

Alkarasov uspjeh je izazvao pravu feštu u Španiji, a “Marka” je objavila karikaturu srpskog asa poslije poraza koja je, po mišljenju dijela navijača, neprimjerena, dok drugi tvrde da smisao nije omalovažavanje Đokovića.

Na karikaturi “Marke”, nasmijani Karlos Alkaras kosilicom kosi zelenu kosu Novaka Đokovića. Sam Alkaras je poslije trijumfa bio izuzetno skroman i svjestan veličine Đokovića, ali utisak je da ostali baš i nisu. Kako su mnogi primjetili, ovakve stvari se, primjera radi, nikada nisu pojavljivale kada je Rafeal Nadal uspijevao da pobijedi Rodžera Federera u njegovom kraljevstvu na Vimbldonu, piše Sportal.

O Novakovih sedam titula na Vimbldonu da ne govorimo.

To je naljutilo mnoge. Iako sama karikatura nema nekih skandaloznih elemenata, ipak poruka koju šalje mnogi vide kao skandaloznu.

– Fanatizam ovih novina je nevjerovatan. Više respekta za tenisku legendu, naučite nešto iz Karlosove skromnosti prije svega – jedan je od mnogih komentara.

Ipak, zanimljivo je da je izabran motiv kosidbe, ne samo zbog Vimbldona, već i zbog čuvene pjesme koju je pjevao Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svih vremena – „Kosi tata, kosim ja“. Da li su Španci bili svjesni ovog konteksta teško je pretpostaviti, ali da su pogodili u metu – pogodili su.

Agencije

CATEGORIES
Share This