Čeka se rasplet situacije: Poznato koliko će Dvejn Vašington zarađivati u NBA

Čeka se rasplet situacije: Poznato koliko će Dvejn Vašington zarađivati u NBA

Velika košarkaška tema ove srijede jeste prelazak doskorašnjeg beka Partizana Dvejna Vašingtona u NBA. Slučaj je mnogo kompleksniji od pukog transfera iz jedne lige u drugu i iz jednog tima u drugi, a djeluje da konačan rasplet još nismo vidjeli.

Vašington je bio jedan od aktera uključenih u „megatrejd“ kojim je Karl-Entoni Tauns prešao iz Minesota Timbervulvsa u Njujork Nikse. Kako bi čitava trampa funkcionisala, u nju su uključeni i Šarlot Hornetsi, koji su u trejdu profitirali jer su dobili pikove druge runde, novčanu nadoknadu i trojicu igrača koji su donedavno nosili dres Niksa.

Jedan od njih je i Vašington, bek na kojeg su beogradski crno-bijeli ozbiljno računali pred početak evroligaške sezone.

On je u srijedu predstavljen kao novi igrač Šarlot Hornetsa, a novinar Bobi Marks objavio je visinu njegovog ugovora u franšizi iz Severne Karoline. Vašington je u Šarlotu dobio trogodišnji ugovor vrijedan ukupno 7,2 miliona dolara, ali odmah treba podvući da druga i treća godina nisu garantovane.

Partizan bi po dostupnim informacijama trebalo da dobije oko 850 hiljada dolara obeštećenja jer ga je Vašington napustio prije završetka ugovora.

I dalje postoji mogućnost da Šarlot odluči da ne pruži šansu Dvejnu Vašingtonu i otpusti ga, posle čega bi američki bek ponovo bio slobodan igrač, a prava na njega u evropskoj košarci drže crno-bijeli.

Ukoliko ga zadrže, pred Vašingtonom je borba za mesto u rotaciji trenera Čarlsa Lija, a u sezoni 2024/2025. Dvejnova plata iznosiće 2,4 miliona dolara bruto.

Agencije

CATEGORIES
Share This