Vučić Kurtiju: Teroristički ološu, vodi računa da ne povrijediš nijednog Srbina

Vučić Kurtiju: Teroristički ološu, vodi računa da ne povrijediš nijednog Srbina

On je poručio da mogu da “baljezgaju o tome da je Srbija kriva”, ali da njega to ne zanima, i da Srbija nije kriva nizašta

Aleksandar Vučić oglasio se nakon odluke Aljbina Kurtija da Nenada Rašića naimenuje za ministra za zajednice, prenosi B92.

-Izbor Rašića, čovjeka koji je dobio manje od 1 odsto, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, protjerivanje i nestanak Srba na KiM. I sada nekoliko stvari da kažem, prije zvaničnog obraćanja i sastanka sa Varheljijem, ako do toga uopšte dođe- rekao je on.

Vučić dodaje da je u pitanju jedan “bijedni antisrpski odnos koji je pokazala EU, i da je ovo što je uradio teroristički ološ Aljbin Kurti zaslužilo osudu”.

-Ćutim mjesecima i godinama, trpim gluposti od svih u regionu i svijetu. Taj teroristički ološ je trebao da dobije zasluženu osudu Evropske unije. Naravno nije je dobio. Dobio je nešto što možda niko ne može da razumije. I tako se stalno ponašaju, ne samo da su prekršili norme Briselskog sporazuma, međunarodnog javnog prava i sve demokratske norme- rekao je on.

Vučić je istakao da je to u skladu sa interesima jedne evropske sile, koje treba neko da provede protiv Srba.

-Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace, Rašića i Radu Trajković, ne postoje gori, koji ničije povjerenje u Srbiji nemaju, ali imaju povjerenje Aljbina Kurtija i zapadnih agentura. Misle da će time da nas uplaše. Nema problema. Možete da uništite predsjednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete. Ali za mene su Kosovo i Mertohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja. Bolje da me nema, nego da vam je predam u ruke, i neću vam je predati u ruke. I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani, a vi lijepo dolazite, putujte avionom, pričajte gluposti i lupetajte, svi vi iz Evrope i Zapadnog Balkana- rekao je on.

On je poručio da mogu da “baljezgaju o tome da je Srbija kriva”, ali da njega to ne zanima, i da Srbija nije kriva nizašta.

-Pa da vidimo šta ćete to da napravite i kako ćete da napravite. Onda kada se sljedeći put obratite Srbiji, vodite računa šta je usvojeno u Briselu, vodite računa o građanima Srbije, pošto oni nisu deveta rupa na svirali bilo kome, i neću vam dati da ih ponižavate. Srbija je svoja na svome. Imamo probleme u energetici, o čemu ću pričati u subotu građanima-rekao je Vučić, i poslao poruku Kurtiju i Briselu.

-A terorističkom ološu da poručim – vodi računa da ne povrijediš nijednog Srbina, zajedno sa ovim kvislinzima koje si izabrao. Jer Srbi će znati da vam odgovore. A vi iz Evrope, sram vas bilo, a to je sitnica u odnosu na ono što želim da vam kažem-  zaključio je Vučić.

 

(Dan)

CATEGORIES
Share This