Stevandić hoće da sudi i dijeli lekcije ljudima iz SDS

Stevandić hoće da sudi i dijeli lekcije ljudima iz SDS

Nenad Stevandić, koji sebe smatra jedinicom mjere za patriotizam, poslednjih dana je dao sebi malo više za pravo. Pored toga što nam sudi i presuđuje, izriče opomene i oduzima riječ tokom diskusija u skupštinskim klupama, dao je sad za pravo sebi da vaga kako koji funkcioneri SDS-a rade i govore, istakla je Mirjana Orašanin, član Predsjedništva SDS.

„Nakon što me je na vurgalan način prekidao tokom rasprave o radu RTRS-a, danas me je u jednom intervjuu optužio da “kopiram izjave Кristijana Šmita” i da pripadam struji koja „je matrica Bakira Izetbegovića i onih koji žele da ukinu Srpsku“. Gospodine Stevandić, dali ste sebi za pravo da iznesete  krupne optužbe. Meni govorite da radim po matrici Bakira Izetbegovića i onih koji žele da ukinu Srpsku, a ja punih 30 godina nisam kročila u rodni grad Sarajevo, od aprila 1992. do aprila 2022.godine!“, naglasila je Orašanin.

„Gospodine Stevandić potpuno ste promašili temu! Takođe navodite da postoji takva struja u SDS-u! Кrupne riječi gospodine Stevandić! Izgleda da ste zaboravili šta je Srpska demokratska stranka. Oni koji „žele da ukinu Srpsku“, kako ste rekli, ne postaju aktivisti i članovi SDS-a, već zna se kojih drugih partija“, kazala je članica Predsjednitšva SDS.

Gospodine Stevandić, dodala je ona, Vi ste poslednja osoba koja treba da drži pridike bilo kome iz SDS-a i da određuje ko govori dobro a ko loše iz Srpske demokratske stranke. To kažem jer ste Vi upravo odnijeli osvojeni mandat SDS-a vladajućoj većini na početku ere papaka koja nažalost još traje.

„Pošto vidim da sam ja, moje izjave i moj rad predmet vaše opservacije, znajte da ćete i Vi biti predmet moje. Podsjetiću Vas na 2010. godinu kada ste izjavu odlazećeg zamjenika visokog predstavnika Rafija Gregorijana po kojoj OHR nije imao mogućnost da sankcioniše premijera Vlade RS Milorada Dodika, jer ga je u tome sprečavao PIК ocijenili kao „još jednu od manipulacija i tumačenja za političke naivce“. Tom prilikom ste izjavili da se radi o „dogovorenom ekstremizmu“, odnosno pogodbi da Dodik „podigne nacionalnu retoriku koliko god hoće, a zauzvrat da ispuni određene političke ustupke koji se odnose na pristupanje BiH NATO-u“.

Takođe ću Vas podsjetiti na riječi Milorada Dodika koji je više puta (2013., 2018.) izjavljivao da kao predsjednik neće dozvoliti da o „poštenju govore oni koji imaju sasvim drugačiju biografiju“, misleći na Vas i optužujući Vas da ste dobili besplatno opštinsko zemljište za izgradnju kuće u Banjaluci“, poručila je Orašanin Stevandiću.

Ona je kazala da Stevandić, svojom funkcijom treba da predstavlja jedinstvo Narodne skupštine Republike Srpske ali svojim djelima pokazuje želju da sudi i da dijeli lekcije ljudima iz SDS-a kojima je odnio mandat, a za prvu godinu mandata postao poznat po psovkama, prijetnjama i fizičkim nasrtanjem na narodne poslanike, a ranije i na potpredsjednika NSRS.

„Zato Vam preporučujem, urazumite se i povucite se sa funkcije predsjednika ili očekujte inicijativu i zahtjev za Vašu smjenu“, zaključila je Orašanin.

(BN)

CATEGORIES
Share This