Stanivuković opleo po SNSD-u i Vladi RS-a: Oni su politički idioti

Stanivuković opleo po SNSD-u i Vladi RS-a: Oni su politički idioti

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković komentarisao je predizborna obećanja kao i ono što je uradila vlast u entitetu RS prije i nakon izbora održanih u oktobru.

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora PDP-a, po običaju, nije birao riječi kada je u pitanju rad Vlade Republike Srpske kao ni rad vladajućih struktura koja mahom dolaze iz SNSD-a.“A mi se ko fol trebamo iznenaditi, pa reći ‘wow jest’ to dobro’. Neko se sjetio nakon 20 godina. Ja to podržavam… To je javna tajna, interesantno da je po prvi put o tome vlada progovorila. Od velikih vladinih reformi uvijek ostane slovo R, a nakon 10 dana ni to slovo R. Kaže da su vladajući najavili i da nema duplih funkcija, a ostao je Đajić sa dvije, ministar Bukejlović sa šest, odbornik Topić sa četiri funkcije”. rekao je.

Istakao je kako ima saosjećanje prema ljudima koji su učestvovali u saobraćajnim nesrećama, aludirajući na Dadu Dogana koji je podnio ostavku na mjesto ministra porodice, omladine i sporta zbog toga što je osuđen na godinu dana zatvora zbog nesreće koju je skrivao.

“Vlada je uvijek padala na Đokiću. Kad su krenuli s diplomama, stali su na Đokiću, kad su krenuli sa krivičnom odgovornošću stali na Đokiću… Svaka najava im je laža i paralaža. Imate situaciju i priču otcijepićemo se, u junu, julu, vojska RS, vraćanje nadležnosti… Neće doći do poskupljenja rečeno prije izbora, a sad poskupila struja“, dodao je.

Opći rast cijena je 15,5 posto, a naglašava i da je sve postalo pravi paradoks.

“Čekam tih sedam dana i podnijet ću krivične prijave protiv svakog rukovodiloca, nadređenog, šefovi odsjeka… To moraju znati, oni pišu šihte. To su stvari koje se već znaju decenijama. Znat ćemo u kojoj ustanovi, ministarstvu taj neradnik radi. I ko mu je šef. Krivična prijava zloupotreba položaja.“

Izračunao je troškove vladajućih i utvrdio brojne nejasnoće.

“Imate 122 budžetska korisnika ministarstva i ustanove, 60 gubitaša preduzeća, 250 budžetskih korisnika na budžetu. Da je u svakoj toj ustanovi samo jedan neradnik, 250 neradnika svaki mjesec sa platom od 2.000, to je 500.000 KM mjesečno, 24 miliona KM u mandatu Viškovića. Ispali su politički idioti i budale, to je 120 hiljada stipendija koje ste mogli isplaćivati, koliko plata, penzija. Za 4 godine samo, a taj problem po dubini je decenijama.” rekao je između ostalog Stanivuković.

Kliks

CATEGORIES
Share This