Plenković o formiranju vlasti u BiH „HDZ ide s Osmorkom da napravi ono što se nije moglo sa SDA“

Plenković o formiranju vlasti u BiH „HDZ ide s Osmorkom da napravi ono što se nije moglo sa SDA“

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da se zalaže za obnovu povjerenja i dijaloga između Hrvata i Bošnjaka, nakon dogovora o formiranju nove vlasti u BiH.

Očito da HNS (Hrvatski narodni sabor) i HDZ sada idu s Osmorkom ne bi li sa njima napravili ono što se očitgledno nije moglo napraviti sa SDA – kazao je Plenković za HTV.

Dodao je da je za to “da se obnovi povjerenje i dijalog između Hrvata i Bošnjaka u BiH jer je to ključno za dobro funkcionisanje Federacije BiH”.

Lideri HDZ BiH i SNSD Dragan Čović i Milorad Dodik potvrdili su u ponedjeljak kako proces uspostavljanja nove vlasti u toj zemlji napreduje te da njihova saradnja s Osmorkom bloka ničim nije dovedena u pitanje, prenosi Hina.

– Veselimo se najavama o brzom formiranju vlasti, što je sasvim druga situacija nego ranije . kazao je hrvatski premijer, dodavši kako mu je drago što će HDZ političarka Borjana Krišto biti predsjedavajuća Savjeta ministara.

Plenković je ponovio i da Hrvatska snažno podržava davanje kandidatskog statusa BiH, o čemu će se odlučivati na samitu EU u četvrtak, prenosi Kliks.

 

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This