Održana Konvencija SNSD; Dodik: Idemo u još jednu pobjedu, najvažniju za Srpsku (FOTO/VIDEO)

Održana Konvencija SNSD; Dodik: Idemo u još jednu pobjedu, najvažniju za Srpsku (FOTO/VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je na stranačkoj konvenciji u Banjaluci da je ova stranka spremna za još jednu veliku pobjedu, možda i najvažniju za Republiku Srpsku, te da vjeruje da će dobiti najveće povjerenje građana i na taj način zajedno sa drugim institucijama raditi na jačanju Srpske.

– Bitne su nam i male pobjede, ali bitne su nam i pobjede naših kandidata. Naš plan je da pobijedimo u svim gradovima, da pobjede ostvare svi naši kandidati i dobijemo 70 odsto opština koje će zajedno sa Vladom Srpske raditi na onome što nam je sveto, a to je jačanjnje Republike Srpske – rekao je Dodik na konvenci koja je održana na tvrđavi Kastel u Banjaluci, pred 25.000 ljudi čime je i ozvaničen početak kampanje za predstojeće lokalne izbore.

Istakao je da je ovo tradicionalno društvo i da SNSD ne promoviše liberalne vrijednosti.

– Znamo ko je majka a ko je otac. Mi smo spremni da platimo cijenu našeg stava. Želimo od naših đaka da uše o našim vrijednostima i istoriji – istakao je Dodik.

Ustupljena fotografija

Ustupljena fotografija

Kaže da se Srpska zalaže za Dejtonsku BiH, ali da je intervencionizmom oteto mnogo nadležnosti na njenu štetu.

– Htjeli su da nam uzmu Policiju. Ostali smo čvrsti. Ostajemo na istim političkim pozicijama – poručio je Dodik.

Rekao je da ima problem sa onima koji dođu ovdje i žele da nameću vrijednosti, obrazovni sistem i ne ophode se sa poštovanjem prema Srpskoj.

Ustupljena fotografija

Ustupljena fotografija

– Ne možemo da uvedemo Rusiji sankcije. Ne smijemo da budemo dio toga. Ako uvedemo sankcije naravno da bi nam zamjerili jer od nas to ne očekuju. Nameće se pitanje šta bi dobili od ovih drugih. Dobili bi još veći pritisak a izgubili bismo prijatelje. Zato smo odlučili i poručili da nam ne uzmu karakter – ukazao je Dodik.

Upravo će narod odlučivati o politikama u Republici Srpskoj te naglasio da je čovjek mira.

Izrazio je zahvalnost predsjedniku Kine Si Đinpingu, ali i prijateljima u Bugarskoj, Rumuniji i Francuskoj.

Ustupljena fotografija

Ustupljena fotografija

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot poručio je večeras da će učiniti sve da se Banjaluka vrati na put napretka, obrazovanja i stručnosti.

Šobot je istakao da je velika čast boriti se za Banjaluku gdje se rodio i gdje odlučio da ostane.

– Daću sve da Banjaluka postane grad naše djece. Želim da ostanu ovdje i da žele da žive ovdje – poručio je Šobot.

Ustupljena fotografija.

Ustupljena fotografija.

Željka Cvijanović potpredsjednica SNSD-a navela je da je SNSD je mnogo više od stranke.

– SNSD je porodica, snažna, složna i odlučna da nastavi da vodi Republiku Srpsku, naše opštine i gradove, putem razvoja i prosperiteta. Sigurni smo u naš trijumf – poručila je ona.

Ustupljena fotografija

Ustupljena fotografija

Proslavljeni džudista Nemanja Majdov, bivši svjetski šampion, poručio je večeras da mu je drago što prisustvuje konvenciji SNSD-a u Banjaluci i istakao da lider SNSD-a Milorad Dodik uživa veliku podršku zbog istinskog zalaganja za razvoj Srpske i svih lokalnih zajednica.

Podršku SNSD-u na konvenciji dao je i košarkaš Boriša Simanić, koji je imao zapaženu reprezentativnu karijeru u Srbiji.

Konvencijom, koja je održana na tvrđavi Kastel u Banjaluci, ozvaničen je početak kampanje za predstojeće lokalne izbore.

Ustupljena fotografija

Ustupljena fotografija

Prisustvovali su najviši funkcioneri stranke, predsjednici lokalnih odbora, kao i nekoliko hiljada članova i simaptizera SNSD-a.

Konvenciji su prisustvovali i poslanici u parlamentima Bugarske i Rumunije, predstavnici Komunističke partije Kine i Pokreta socijalista.

Konvencija je završena uz veliki vatromet.

RTRS

CATEGORIES
Share This