Ilija Mastilović: SNSD VRIJEĐA POGINULE BORCE

Ilija Mastilović: SNSD VRIJEĐA POGINULE BORCE

Odbornik SDS u Skupštini Grada Trebinja i kandidat na listi SDS za odbornika na lokalnim izborima 2024. Ilija Mastilović je podsjetio da su prije godinu dana deleagacije Grada Trebinja, odnosno funkcioneri SNSD sa predstavnicima Gradske BORS i delegacija SUBNOR-a iz Mostara položili cvijee na spomenik u gardskom parku.

“Kada 6. oktobra krenete na biračka mjesta sjetite se i podatka da su prošle godine baš u oktobru mjesecu aktuelni gradonačelnik Mirko Ćurić i vladajući SNSD, zajedno da saborcima ratnog zločinca Nasera Orića u Gradskom parku u Trebinju položili cvijeće na Spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora iz II Svjetskog rata. Nažalost, cvijeće su položili i članovi aktuelnig rukovodstva Gradske boračke organizacije Trebinje i članovi Odjeljenja za biračko-invalidsku zaštitu”, napisao je na svom fb profilu Ilija Mastilović.

“Delegaciju iz federalnog Mostara predvodio je predsjednik SUBNOR Federacije BiH Sejo Đulić, inače major vojske Alije Izetbegovića. Đulić je u toku Odbrambeno-otadžbinskog rata (1992-1995) bio zamjenik komandanta za informativno-propagandnu djelatnost 4. korpusa muslimanske vojske. Ovaj korpus držao je položaj prema Nevesinjskoj brigadi – Vojske Republike Srpske, a najžešći napadi su bili u dvije Mitrovdanske ofanzive 1992. i 1994. godine.

Na spomeniku poginulim borcima Nevesinjske brigade nalazi se imena 764 borca Vojske Republike Srpske. Pitamo se zašto vladajuća struktura ovakvim događajima i svojim prisustvom vrijeđa poginule borce Vojske Republike Srpske i njihove porodice”, kaže Mastilović, uz objavu fotografija koje dokumentuju taj događaj:

Izvor: Facebook

CATEGORIES
Share This