Đokić podržao SDS-ovog kandidata za načelnika Šamca

Đokić podržao SDS-ovog kandidata za načelnika Šamca

Danas je u hotelu „Plaža“ održana centralna tribina Opštinskog odbora Socijalističke partije /SP/ iz Šamca, na kojoj je prisustvovao i Petar Đokić predsjednik Socijalističke partije.

Događaju je prisustvovao i kandidat za načelnika Srpske demokratske stranke – volja naroda Đorđe Milićević, čime je i ozvaničena podrška opštinskog odbora Socijalističke partije kandidaturi Milićevića. Šamac je jedna od rijetkih opština gdje je ovo slučaj imajući u vidu da je Socijalistička partija dio vladajuće koalicije na republičkom nivou. Ova vijest svakako je iznenađenje  naročito ako se malo vratimo unazad i prisjetimo se događaja u maju i predstavljanja kandidature Milana Đurđevića ispred Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ kada je pompezno najavljeno da će imati podršku svih stranaka koalicije, međutim do dana današnjeg sporazum nisu potpisali ni sa jednom strankom.

Govoreći na tribini danas Petar Đokić izjavio je da ovaj opštinski odbor podržava  kandidata za načelnika opštine Šamac Đorđu Milićevića, te da će i on takav stav podržati  kao i sve aktivnosti u namjeri da daju doprinos Šamcu.
On je rekao da je Socijalistička partija i prethodnih osam godina bila u koaliciji sa Srpskom demokratskom strankom te da on cijeni stav ovog odbora kome se on ne može protivititi, nego naprotiv, daje  punu podršku svim aktivnostima za bolji Šamac.
Đokić je rekao da svi treba da rade sve što mogu više za bolji Šamac a to znači da ulože i dodatne napore  da pomognu  daljem razvoju Šamca a taj razvoj prije svega vide u  jačanju privrednih kapaciteta  opštine.

„Smatram da je razvoj privrede  u Republici Srpskoj  i u svakoj opštini i gradu  najvažniji prioritet koji treba da   imamo na svim nivoima vlasti u narednim godinma,  zato što Republika Srpska  na taj način stvara preduslove  za održivost i zaštitu svojih interesa  od onih snaga koji žele da je iscrpe kroz politički proces.Ukoliko mi pronađemo načine,  ukoliko više pažnje posvetimo ekonomskim aktivnostima,  a možemo mnogo više sami nego da nam to čini  niko drugi sa strane ja sam uvjeren da ćemo na   najbolji način zaštiti interes RS“, kaže Đokić.

U svome obraćanju Milićević je naveo da je ovdje prije svega riječ o jednom zajedničkom i kontinuiranom radu u proteklih osam godina u kojima su težili da stvore s jedne strane finansijski stabilnu opštinu, a sa druge strane da opština Šamac dobije novo ruho u smislu infrastrukture.

„Kada se osvrnemo unazad možemo sa sigurnošću reći da smo u tome i uspjeli“, navodi Milićević.

Milićević ističe da svega toga ne bi bilo da nije bilo stabilne skupštinske većine, stabilne koalicije.

„Posebno zadovoljstvo mi je reći da smo prije nekoliko dana potpisali Sporazum na osnovu kojeg mi je opštinski odbor SP dao punu podršku u kandidaturi za načelnika.
Zahvaljujem se članstvu SP i nadam se da ćemo 6. oktobra zajednički proslaviti stvaranje još čvršće i stabilnije koalicije sa svima onima koji žele da naš Šamac ostane na stabilnom putu, na putu razvoja koji smo započeli.“ izjavio je Milićević.

Nosilac liste kandidata za odbornike Socijalističke Partije Šamac Aleksandar Stanković, izjavio je da je na listi 17 kandidata i da ova lista predstavlja spoj mladosti i iskustva.

“Na predstojećim lokalnim izborima SP očekuje dva odbornička mjesta u SO Šamac. Naš opštinski odbor podržava kandidata SDS-a za načelnika opštine, gospodina Đorđa Milićevića i očekujemo da poslije 6.oktobra nastavimo zajednički da radimo za dobrobit stanovništva opštine Šamac.“ , kaže Stanković, pozivajući sve građane da izađu na izbore i daju svoj glas za bolji Šamac za bolju Srpsku.

(BN) FOTO: BN

CATEGORIES
Share This