Deset poslanika želi sjesti u fotelju (grado)načelnika

Deset poslanika želi sjesti u fotelju (grado)načelnika

Trka za fotelju (grado)načelnika u 64 opštine i grada u Republici Srpskoj već uveliko traje, a lista onih koji žele da je osvoje je šarolika – od ljekara, preko direktora javnih preduzeća, aktuelnih (grado)načelnika, pa do poslanika i bivšeg premijera.

Prema preliminarnoj, ovjerenoj listi CIK BiH, u trku za (grado)načelnika ove godine izlazi i 10 poslanika iz Narodne skupštine Republike Srpske i Parlamentarne skupštine BiH, koji će, ako im to pođe za rukom, napustiti skupštinske klupe i preseliti na čelo svojih lokalnih zajednica.

U Kozarskoj Dubici će tako Dragan Brdar, zamjenik šefa Kluba poslanika NPS u parlamentu Srpske izaći na megdan dvojici sugrađana – Nikola Zlojutro (SDS – Volja naroda) i Igor Savković (SNSD).

U fotelju prvog čovjeka Prijedora ponovo želi da sjedne Slobodan Javor, kojem bi, ako pobijedi to bio drugi mandat, ali prvo treba da porazi svoju protivkandidatkinju iz SDS-Volja naroda, Maju Dragojević-Stojić, koja trenutno sjedi u poslaničkoj klupi u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Još jedan poslanik želi u gradonačelničku fotelju, a riječ je o Radislavu Dončiću iz Narodnog fronta. On će izaći na crtu aktuelnom gradonačelniku Gradiške, Zoranu Adžiću iz SNSD i Željku Sladojeviću, koji se kandidovao kao nezavisni kandidat.

I narodni poslanik Milan Petrović (SDS – Volja naroda) ušao je u trku za gradonačelnika Prnjavora, a prepreka na tom putu mu je trenutni gradonačelnik Darko Tomaš.

Poslaničku klupu želi da napusti i Igor Žunić iz SNSD koji je kandidat te stranke za gradonačelnika Dervente. Jedina prepreka na tom putu su mu Vlado Kovačević (SDS – Volja naroda) i Mile Tadić (nezavisni kandidat).

U fotelju prvog čovjeka Šekovića želi da sjedne šef Kluba poslanika NPS, Dragan Galić, koji izlazi na megdan trenutnom načelniku Miladinu Laziću iz SNSD.

Oko fotelje načelnika Istočne Ilidže u oktobru će se boriti aktuelni načelnik Marinko Božović (SDS – Volja naroda) i poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Miroslav Vujičić.

Istovremeno, njegov partijski kolega Damjan Škipina, koji je poslanik SNSD u parlamentu Srpske, boriće se za fotelju načelnika Pala. Njegov protivkandidat će biti sugrađanin Dejan Kojić iz DEMOS.

Poslanik SDS u NSRS Vukota Govedarica ušao je u trku za načelnika Gacka, a protiv sebe ima dvojicu protivnika. Prvi je Srđan Milović iz SNSD, a drugi Srđa Bjelogrlić iz pokreta Naša Hercegovina.

Govedaričin partijski kolega i narodni poslanik SDS, Ognjen Bodiroga, boriće se za fotelju načelnika Foče sa Milanom Vukadinovićem iz SNSD, koji se trenutno nalazi na čelu te opštine.

Još jedno poznato ime nalazi se na listi kandidata za (grado)načelnike. Riječ je o bivšem premijeru Republike Srpske, Gojku Kličkoviću (NPS), koji će se boriti za načelničku fotelju opštine Krupa na Uni.

Da bi se domogao fotelje prvog čovjeka te opštine moraće da pobijedi Milorada Kovačevića iz SNSD i Miroslava Radakovića iz US.

Zanimljiva bitka će se voditi i u Modriči, gdje će se oko fotelje prvog čovjeka te opštine boriti dvojica načelnika.

Na jednoj strani je aktuelni načelnik Modriče Jovica Radulović (SDS), a na drugoj načelnik Vukosavlja Borislav Rakić (SNSD).

(Srpskainfo) Foto: BN

CATEGORIES
Share This