KNJIŽEVNO-MUZIČKO VEČE NA VJENČACU OŽIVILO SJEĆANJA NA STARA VREMENA

KNJIŽEVNO-MUZIČKO VEČE NA VJENČACU OŽIVILO SJEĆANJA NA STARA VREMENA

U Nevesinju je sinoć upriličena promocija knjige „Kazivanja starog kraja“, u kojoj je sabrano trideset devet priča četrnaest hercegovačkih autora: Radoslava Bratića, Rada Likića, Moma Kapora, Momčila Đurića, Momčila Golijanina, Šćepana Aleksića, Branka Aleksića, LJilje Skočajić, Milana Bovana, Ratomira Mijanovića, Radoslava Tamindžije, Srđana Matkovića, Rada Kojovića i Slavice Perućice. Izdavač je Društvo za očuvanje baštine „Dob“ iz Gacka i SKPD „Prosvjeta“ iz Bileće.

U prelijepom ambijentu crkve „Svetog Georgija“ na Vjenčac gradu, posjetioci promocije uživali su slušajući slikovite i nadahnute priče iz naroda, koje su vrijedni autori smjestili među korice knjige, nastojeći da ih sačuvaju od zaborava i podignu svojevrsni spomenik rodu kome pripadaju.

Književno veče upotpunili su zvuci gusala Nikole Boškovića i izvornih pjesama, koje su izveli članovi etno grupa „Simonida“ i „Sveti Dimitrije“.

Na pragu svetkovine viteštva i tradicije, i ova veče bila je dokaz da Hercegovina pamti i čuva svoje duhovno bogatstvo i da je duh hercegovačkog naroda neuništiv.

Radio Nevesinje

CATEGORIES
Share This