“Imam apetit za dugu formu” Stiven Spilberg želi da režira TV seriju

“Imam apetit za dugu formu” Stiven Spilberg želi da režira TV seriju

Stiven Spilberg je poznat po režiji blokbaster filmova, poput “Ralja”, “ET” i “Parka iz doba Jure”, ali čini se da legendarni reditelj želi da svoje talente prenese i na mali ekran.

Pojavljujući se u epizodi Smartles podkasta, Spilberg je otkrio da bi želeo da režira televizijsku seriju u budućnosti.

– Da mi je neko ponudio Mare of Easttown, odmah bih prihvatio da je režiram. Bila je to jako lijepa priča, sa punim potencijalom.

Mare of Easttown je kriminalistička dramska serija koja je premijerno prikazana na HBO-u 2021. godine. Kejt Vinslet je glumila detektivku koja istražuje ubistvo u malom gradu.

Spilbergu HBO nije nepoznat, jer je producirao Band of Brothers za istotimenu mrežu početkom 2000-ih. Reditelj je takođe bio na korak da režira seriju za HBO, jer je bio voljan da film Linkoln pretvori u seriju.

– Bio sam voljan da uradim Linkoln kao seriju od šest epizoda ali niko nije verovao u to. Išao sam od vrata do vrata i svi su me odbili. Bio sam spreman da napravim dogovor sa HBO-om. Prvi nacrt Tonija Kušnera imao je 550 stranica, tako da sam imao “robu”, imao sam materijal…

Konačno, Linkoln je izašao kao film 2012. godine. Film je naišao na pohvale kritike i zaradio je 12 nominacija za Oskara.

Danijel Dej Luis osvojio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu Abrahama Linkolna, prenosi b92.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This